KUPEK 328, Istorija antiratnog pokreta, Ana Radaković, Sanja Radović

KUPEK
Institucionalno zanemarivanje antiratnih pokreta ima za cilj kontrolu života i konstantnu fabrikaciju ratnog narativa, a kad do stvarnog rata dođe, što kod nas nije rijedak slučaj, ne znamo kako da ne pristanemo, kako da ne prihvatimo, kako da se ne odupremo pa se pustimo niz „rijeku“.
Institucionalno zanemarivanje antiratnih pokreta ima za cilj kontrolu života i konstantnu fabrikaciju ratnog narativa, a kad do stvarnog rata dođe, što kod nas nije rijedak slučaj, ne znamo kako da ne pristanemo, kako da ne prihvatimo, kako da se ne odupremo pa se pustimo niz „rijeku“. Istorija ratova ujedno je i istorija nepristajanja na ratove. Vrijeme je da „uljudimo“ istoriju i povijest jer nju ne čine samo epske bitke, već i epska borba protiv. Vrijeme je da otmemo istoriju i povijest.
Prvi koraci su napravljeni kroz Muzej90, a koliko je to teško bilo u 328. K.U.P.E.K. govore dvije istoričarke/terenske radnice Sanja Radović i Ana Radaković.
#slusajKUPEK
#SFSN #umjetnostjenajjačapolitičkaopcija
www.patreon.com/KUPEK
Arhivske slije su preuzete sa sajta: https://museum90.com/

Srbija u dva – decembar/prosinac 05, 2022

Srbija u dva - RSE

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji.

Emisija namenjena slušaocima u Srbiji. Sadrži lokalne, regionalne i vesti iz sveta, tematske priloge o aktuelnim dešavanjima iz oblasti politike, ekonomije i slično, te priče iz svakodnevnog života ljudi, kao i priloge iz sveta.

Kažnjavanje rada

Radio Peščanik
Primena Zakona o socijalnoj karti za početak je iz sistema socijalne zaštite izbacila 22.000 ljudi, mahom Roma iz neformalnih naselja.
Primena Zakona o socijalnoj karti za početak je iz sistema socijalne zaštite izbacila 22.000 ljudi, mahom Roma iz neformalnih naselja. O tome su 29.11.2022. u Medija centru govorili Andrea Čolak i Danilo Ćurčić.