Pančevac Saša Janoš: Što se više trudiš, Švedska ti više daje

Radio Karantin
Suze u očima, slušalice u ušima i metlu u šake – ovako opisuje svoj prvi radni dan u Švedskoj Saša Janoš, Pančevac, koji je iz Srbije otišao pre gotovo pet godina.
Suze u očima, slušalice u ušima i metlu u šake – ovako opisuje svoj prvi radni dan u Švedskoj Saša Janoš, Pančevac, koji je iz Srbije otišao pre gotovo pet godina. Saša se, međutim, gotovo prvog dana bacio na učenje švedskog jezika. I zaista, što je njegov švedski bivao tečniji, menjale su se i njegove prilike, pre svega one poslovne. Sa njim razgovaramo o procesu prilagođavanja i snalaženja, o tome na koji način su ga ti procesi menjali kao ličnost, ali i o tome zašto je uopšte otišao.

KUPEK 334, Osmomartovsko marširanje

KUPEK
Osmomartovski marš u K.U.P.E.K.-u. Šta na poručuju žene u Beogradu i Podgorici (hvala Centar za ženska prava)?
Osmomartovski marš u K.U.P.E.K.-u. Šta na poručuju žene u Beogradu i Podgorici (hvala Centar za ženska prava)? Kako se stripom boriti protiv patrijarhata (hvala Yana Adamovic)? Malo pesimizma, ali i optimizma uz dosta lijepe glazbe, jer stiglo nam je proljeće.
#slušajKUPEK
#umjetnostjenajjacapolitickaopcija
#supportKUPEK
www.patreon.com/KUPEK

‘Živimo u komfor zoni nasilnika’

Zaviri ispod površine - RSE
Prijavi nasilje, bježi od nasilnika u sigurnu kuću, započni proces, osamostali se.
Prijavi nasilje, bježi od nasilnika u sigurnu kuću, započni proces, osamostali se. Sve ovo žene čuju kada govorimo o nasilju kroz koje neke od njih prolaze. Ali, gdje početi? Kako prijaviti? Kome se obratiti? I kako dobiti podršku? Lejla Omeragić Ćatić pokušala je da prođe kroz ova pitanja u ZIP podcastu sa Melihom Sendić iz Centra ženskih prava Zenica, Slađanom Milovanović iz Fondacije Lara, Ajnom Jusić iz udruženja Zaboravljena djeca rata i drugima.