Nadežda Milenković – Vi balonče, vlast milionče

Radio Peščanik
Gradonačelnik Beograda sad prefarbava rashodovane autobuse jer je izgleda ostalo malo poslova u koje pošten čovek može da se ugradi.
Gradonačelnik Beograda sad prefarbava rashodovane autobuse jer je izgleda ostalo malo poslova u koje pošten čovek može da se ugradi. Još samo da preimenuje Gradsko zelenilo u Ćirilično plavetnilo.

‘Dvije škole pod jednim krovom, manifest svih naših grijehova’

Zaviri ispod površine - RSE
Šta se dešava sa sistemom „dvije škole pod jednim krovom“ uspostavljenom u Bosni i Hercegovini na kraju rata kao „privremena mjera“ u mjestima ratnog sukoba između Hrvata i Bošnjaka?
Šta se dešava sa sistemom „dvije škole pod jednim krovom“ uspostavljenom u Bosni i Hercegovini na kraju rata kao „privremena mjera“ u mjestima ratnog sukoba između Hrvata i Bošnjaka? Tri decenije različitih smjena i obrazovnih planova, presuda Ustavnog suda o diskriminatornoj prirodi ovakvih škola, pozivima Evropske unije da se ukine segreacija u školama i djeca u pojedinim dijelovima zemlje i dalje na različita vrata ulaze u škole. Šta o tome kažu oni koji su pohađali ovakav nastavni plan? Kako ovakve škole vidi Admir Hodžić, direktor jedne od njih? Saznajte i po kojem programu pohađa školu dijete iz takozvanog „mješanog braka“? Zašto je Bošnjak išao u školu po hrvatskom planu? Nakon zatvaranja „dvije škole pod jednim krovom“, šta će ih zamijeniti? Šta o njima misli ministar obrazovanja Srednjo-bosanskog kantona, Bojan Domić, kao i šta savjetuje Nedim Krajišnik, direktor Centra za obrazovne inicijative Step by step iz Sarajeva.

‘Smrad, pacovi i mrtve ptice’: Život pored deponije u Srbiji

Zaviri ispod površine - RSE
‘Planine’ smeća rastu na obodima gradova u Srbiji, gde komunalne službe svakodnevno odlažu tone otpada.
‘Planine’ smeća rastu na obodima gradova u Srbiji, gde komunalne službe svakodnevno odlažu tone otpada. Država se obavezala da u narednih deset godina zatvori smetlišta i da promeni sistem upravljanja otpadom. Da li će zacrtani rokovi biti ispoštovani i kako, za to vreme, izgleda život pored zagađivača? U podcastu Zaviri ispod površine vodimo vas u Valjevo i Užice gde se građani bore da se deponije u njihovom komšiluku zatvore.

Veliki i mali inkvizitori

Radio Peščanik
Članovi tajne radne grupe za izmene KZ i ZKP predvideli su ukidanje koncepta neutralnog sudije i uvođenje inkvizitornog pretresnog sudije.
Članovi tajne radne grupe za izmene KZ i ZKP predvideli su ukidanje koncepta neutralnog sudije i uvođenje inkvizitornog pretresnog sudije. Sud se time svrstava na stranu tužilaštva, policije, BIA. Govore sudija Miodrag Majić i advokat Sead Spahović. Razgovor vodi Svetlana Lukić.

Kratak je put od ljutih suparnika do najbližih prijatelja predsednika Vučića : Njuz PODkast EP162

njuznet
Ove nedelje imali smo pregrš tema.
Ove nedelje imali smo pregrš tema. Predsednik Turske Redžep Erdogan boravio je u Beogradu, što je bila još jedna prilika da se predsednik Vučić podseti svojih mladih dana. Zatim je usledilo putovanje u Leskovac na utakmicu Srbija-Švajcarska i druženje sa najbližim prijateljima koji su nekada bili ljuti ideološki suparnici. Osvrnuli smo se i na dešavanja u skupštini – od zabrane rudarenja do psovki i uvreda, te poređenja sa Bajom Malim Knindžom. Na mala vrata vratio se i Miša Vacić u borbi sa lažnim ekolozima.
Pričali smo i o Hit Tvitu, Šapićevom obračunu sa komunističkim nasleđem i čuvenom nemanjićkom plavom, odlasku Jovane Jeremić u Ameriku.


Kripto voleti:
Viktor BTC bc1q4estcdlypugcz5hnwd8z0gl64lmh6l2lsy23yt
Nenad BTC 1AcKQwLtpnd9CmYD1N26tGtiBZaD8Jtb7M
(ostali kada otvore)

Kupite NJUZ majice, stikere i šolje:

Naslovna

Od sada nas možete podržite i na YouTubeu:
https://www.youtube.com/channel/UCbYHvSoOkkHfhPTNkz4RmQg/join

Budite vi sponzor podkasta na Patreonu:
https://www.patreon.com/njuz


Audio podcasti:
Deezer https://www.deezer.com/en/show/1736292
Soundcloud https://soundcloud.com/njuz-net
Apple https://podcasts.apple.com/us/podcast/njuznet/id1531300158
Spotify https://open.spotify.com/show/5M6FZXlro5U1bmjgj8xWiN
Google https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zb3VuZGNsb3VkLmNvbS91c2Vycy9zb3VuZGNsb3VkOnVzZXJzOjg3ODUzNDAwNS9zb3VuZHMucnNz

Njuzovci na Instagramu:
https://www.instagram.com/je.li.savetaa/
https://www.instagram.com/nenad.milosavljevic/
https://www.instagram.com/graforidza/
https://www.instagram.com/viktorxmarkovic/
https://www.instagram.com/marko_drazic/
https://www.instagram.com/vvukovv/

24 minuta Youtube: @24minutaofficial

#srbija #sns #aleksandarvucic #vesti #najnovije #najnovijevesti #podkast #njuznet

Svetlana Slapšak – Čkalja: ne postoji lek za smeh

Radio Peščanik
Poseban aspekt Čkaljine komedije bio je njena asocijativnost: svaki put kada bi se njegovo lice pojavilo, pokrenulo bi se sećanje na sve njegove likove i u iščekivanju bismo eksplodirali u smeh.
Poseban aspekt Čkaljine komedije bio je njena asocijativnost: svaki put kada bi se njegovo lice pojavilo, pokrenulo bi se sećanje na sve njegove likove i u iščekivanju bismo eksplodirali u smeh.

Dragan Markovina – Što im je Dubrovnik skrivio

Radio Peščanik
Gledamo ovih dana beščašće u javnom prostoru na temu uništavanja prelijepog grada, paradu onoga što se ispravno naziva postfašizmom, što parazitira na žrtvi Dubrovnika i ne dopušta ratu da postane prošlost.
Gledamo ovih dana beščašće u javnom prostoru na temu uništavanja prelijepog grada, paradu onoga što se ispravno naziva postfašizmom, što parazitira na žrtvi Dubrovnika i ne dopušta ratu da postane prošlost.