Sportsko-rekreativna ekologija

Radio Peščanik
Na konkursu Ministarstva za životnu sredinu najveći deo novca od predviđenih 70 miliona dinara dodeljen je novoosnovanim organizacijama, organizacijama koje postoje samo u mašti ministarstva i svojih osnivača, sportskim udruženjima i konjičkim klubovima.
Na konkursu Ministarstva za životnu sredinu najveći deo novca od predviđenih 70 miliona dinara dodeljen je novoosnovanim organizacijama, organizacijama koje postoje samo u mašti ministarstva i svojih osnivača, sportskim udruženjima i konjičkim klubovima. Govori Tara Petrović iz Građanskih inicijativa.

Brutalnost u prisustvu vlasti

Radio Peščanik
Beogradski centar za ljudska prava (BCLJP) je predstavio izveštaj „Istrage slučajeva policijskog zlostavljanja na julskim građanskim protestima 2020“.
Beogradski centar za ljudska prava (BCLJP) je predstavio izveštaj „Istrage slučajeva policijskog zlostavljanja na julskim građanskim protestima 2020“. Govori Vladica Ilić, razgovor vodi Svetlana Lukić.

Pravilnici i zlostavljanje

Radio Peščanik
Na promociji Studije o praksama za prijavljivanje seksualnog uznemiravanja na fakultetima u Srbiji, čiju izradu je inicirala MASA, 22. juna 2021. govorile su Bojana Bodroža, Milica Resanović, Irena Ristić, Andrea Pjević i Sanja Pavlović.
Na promociji Studije o praksama za prijavljivanje seksualnog uznemiravanja na fakultetima u Srbiji, čiju izradu je inicirala MASA, 22. juna 2021. govorile su Bojana Bodroža, Milica Resanović, Irena Ristić, Andrea Pjević i Sanja Pavlović.

Zaboravljena deca Srbije

Radio Peščanik
U najnovijem izveštaju Disability Rights International (DRI) i Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S, pod naslovom „Zaboravljena deca Srbije“, govori se o zanemarivanju, nečovečnom postupanju i zlostavljanju u institucijama u kojima žive deca sa smetnjama u razvoju.
U najnovijem izveštaju Disability Rights International (DRI) i Inicijative za prava osoba sa mentalnim invaliditetom MDRI-S, pod naslovom „Zaboravljena deca Srbije“, govori se o zanemarivanju, nečovečnom postupanju i zlostavljanju u institucijama u kojima žive deca sa smetnjama u razvoju. Država na to ćuti. Govori Dragana Ćirić Milovanović, direktorka evropskih programa DRI. Razgovor vodi Svetlana Lukić.

Industrija nacionalnog transa

Radio Peščanik
30 godina samostalnosti Hrvatske i Slovenije: Mentalna priprema za ratove devedesetih počela je u Srbiji najmanje 10 godina pre prvih oružanih sukoba.
30 godina samostalnosti Hrvatske i Slovenije: Mentalna priprema za ratove devedesetih počela je u Srbiji najmanje 10 godina pre prvih oružanih sukoba. Revidiranjem događaja iz Prvog i Drugog svetskog rata u kojima su stvorene obe Jugoslavije, rušeni su temelji zajedničke države. Govori istoričarka Dubravka Stojanović. Razgovor vodi Svetlana Lukić.

Fermentirani raspad

Radio Peščanik
30 godina samostalnosti Hrvatske i Slovenije: Sovjetska imperija se raspala bez nasilja iako je 27 miliona Rusa ostalo da živi van granica nove Ruske federacije. Česi i Slovaci su se rastali uz šampanjac.
30 godina samostalnosti Hrvatske i Slovenije: Sovjetska imperija se raspala bez nasilja iako je 27 miliona Rusa ostalo da živi van granica nove Ruske federacije. Česi i Slovaci su se rastali uz šampanjac. Zašto je Jugoslavija nestala u krvi? Govori istoričarka Latinka Perović. Razgovor vodi Svetlana Lukić.