Advokat brani čoveka, ne delo

CITY SMART
Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac.

Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac. Po knjizi „Velike advokatske odbrane, snimljene su četiri epozode, a „Branilac“ je osim na malim ekranima, ovog leta bio prikazan i na Filmskim susretima.

Kako izgleda rad novinara iz prve ruke?

CITY SMART
Šta to novinari rade i kako?

Šta to novinari rade i kako? S čime se susreću? Šta vole u svom poslu, a šta bi najradije mijenjali? U City Smart klubu u Nišu održano je Novinarsko veče na kome su govorili: Milo Džaković, izvršni direktor PV Portal (Pljevlja), Dragana Jovanović, osnivačica UPS Media (Srebrenica), Tamara Radovanović, novinarka Južnih vesti (Niš) i Ivana Petrović, glavna urednica City Smart radija (Niš).

Stanari Knjaževačke za korak bliži obećanom parkiću

CITY SMART
Neformalna grupa „Zeleni zid“ dobila je podršku za projektnu ideju sa kojom je aplicirala na konkursu Lokalne fondacija Niš.

Neformalna grupa „Zeleni zid“ dobila je podršku za projektnu ideju sa kojom je aplicirala na konkursu Lokalne fondacija Niš. Naime studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, vredno će raditi na projektnom rešenju za uređenje „Prvog Durlanskog parkića“, a po završetku projekta biće organizovana izložba na otvorenom prostoru.

Preventivni pregledi dojke povećavaju šanse za preživanjavanje karcinoma

CITY SMART
Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Dom zdravlja organizuje niz akcija usmeren ka prevenciji i otkrivanja ove bolesti u ranoj fazi.

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Dom zdravlja organizuje niz akcija usmeren ka prevenciji i otkrivanja ove bolesti u ranoj fazi. Prema rečima doktora Nikole Jerkana, radiologa, odziv je veliki i do sada je pregledano više od 1000 žena.

Škole nisu žarišta, epidemiološka situcija se pomno prati

CITY SMART
Od početka školske godine u niškim srednjim školama smenjivala su se tri različita modela nastave.

Od početka školske godine u niškim srednjim školama smenjivala su se tri različita modela nastave. O modelima nastave, stanju u školama i obrazovnom procesu u vremenu pandemije razgovarali smo sa Predragom Nešovićem, načelnikom Školske uprave.

Kako razviti sopstveni biznis ako si srednjoškolac?

CITY SMART
Organizacija “Nauči me” osmislila je besplatan devetomesečni program namenjen učenicima srednjih stručnih škola iz jugostočne Srbije.

Organizacija “Nauči me” osmislila je besplatan devetomesečni program namenjen učenicima srednjih stručnih škola iz jugostočne Srbije. Program ima za cilj sticanje znanja i veština koje će polaznicima omogućiti da razviju sopstvene biznis ideje i sprovedu ih u praksi. Program traje od oktobra do jula, a o prednostima programa razgovarali smo sa Marijom Raičević iz ove organizacije.

Koga, kako i zašto smo birali?

CITY SMART
Na promociji knjige, političke monografije „Koga, kako i zašto smo birali“ obrađeni su izbori u Srbiji u prethodnih trideset godina iz različitih aspekata.

Na promociji knjige, političke monografije „Koga, kako i zašto smo birali“ obrađeni su izbori u Srbiji u prethodnih trideset godina iz različitih aspekata. Promociju je organizovala Nacionalna koalicija za decentralizaciju iz Niša.

Čitava zajednica mora raditi u korist rodne ravnopravnosti

CITY SMART
Zakon o rodnoj ravnopravnosti je usvojen pre 100 dana, a o njegovoj delotvornosti, nedostacima i svemu što se od tada uradilo razgovaralo se na trećem Forumu rodne politike pod nazivom „Zakon o rodnoj ravnopravnosti, sto dana posle“.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti je usvojen pre 100 dana, a o njegovoj delotvornosti, nedostacima i svemu što se od tada uradilo razgovaralo se na trećem Forumu rodne politike pod nazivom „Zakon o rodnoj ravnopravnosti, sto dana posle“.

Novinarsko veče ispričalo “priču iza priče”

CITY SMART
Kako izgleda novinarski rad iz prve ruke? Šta to novinari rade i kako?

Kako izgleda novinarski rad iz prve ruke? Šta to novinari rade i kako? S čime se susreću? Šta vole u svom poslu, a šta bi najradije mijenjali? U City Smart klubu u Nišu održano je Novinarsko veče na kome su govorili: Milo Džaković, izvršni direktor PV Portal (Pljevlja), Dragana Jovanović, osnivačica UPS Media (Srebrenica), Tamara Radovanović, novinarka Južnih vesti (Niš) i Ivana Petrović, glavna urednica City Smart radija (Niš).

Poklanjajmo sve naše da bismo bili decentralizovani

CITY SMART
Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ je proslavio 35 godina rada i postojanja.

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ je proslavio 35 godina rada i postojanja. Tom prilikom gradonačelnica Dragana Sotirovski je izjavila da se odluka o pripajanju aerodroma Republici pokazala kao dobra. Daijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju sam čin proslave godišnjice aerodroma i podelu plaketa vidi kao neku vrstu podmeha građanima, jer je država dobila aerodrom, a Nišlije dugove.