Dečiji brakovi nisu romska tradicija

CITY SMART
Sa Osmanom Balićem, direktorom YUROM Centra u Otvorenom radiju, otvoreno smo razgovarali o brojnim pitanjima vezanim i za romsku i za većinsku zajednicu u Nišu.

Sa Osmanom Balićem, direktorom YUROM Centra u Otvorenom radiju, otvoreno smo razgovarali o brojnim pitanjima vezanim i za romsku i za većinsku zajednicu u Nišu. Iako je i dalje prisutna diskriminacija, Balić kaže da Romi pamte „toplo srpsko krilo“.

Mladi su nosioci promena u društvu

CITY SMART
Učenici Gimnazije „9. maj“ dokazali su da mladi kada se ujedine mogu da učine mnogo toga za svoju lokalnu zajednicu.

Učenici Gimnazije „9. maj“ dokazali su da mladi kada se ujedine mogu da učine mnogo toga za svoju lokalnu zajednicu. Milica Stojanović i Veljko Đorđević osnovali su neformalnu grupu Niške haubice i zajedno sa svojim vršnjacima organizovali niz akcija koje se i danas prepričavaju kao primer da mladi mogu biti nosioci promena u društvu.

Blokade u Srbiji: Zakon o eksproprijaciji – kap koja je prelila čašu

CITY SMART
Zašto je Rio Tinto kamen spoticanja i uzrok nezadovoljstva brojnih građana?

Zašto je Rio Tinto kamen spoticanja i uzrok nezadovoljstva brojnih građana? Hoće li nam neko uzurpirati privatnu imovinu? O nezadovoljstvu građana, blokadama puteva, reakcijama vlasti, razgovarali smo sa  Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju.

Advokat brani čoveka, ne delo

CITY SMART
Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac.

Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac. Po knjizi „Velike advokatske odbrane, snimljene su četiri epozode, a „Branilac“ je osim na malim ekranima, ovog leta bio prikazan i na Filmskim susretima.

Kako izgleda rad novinara iz prve ruke?

CITY SMART
Šta to novinari rade i kako?

Šta to novinari rade i kako? S čime se susreću? Šta vole u svom poslu, a šta bi najradije mijenjali? U City Smart klubu u Nišu održano je Novinarsko veče na kome su govorili: Milo Džaković, izvršni direktor PV Portal (Pljevlja), Dragana Jovanović, osnivačica UPS Media (Srebrenica), Tamara Radovanović, novinarka Južnih vesti (Niš) i Ivana Petrović, glavna urednica City Smart radija (Niš).

Stanari Knjaževačke za korak bliži obećanom parkiću

CITY SMART
Neformalna grupa „Zeleni zid“ dobila je podršku za projektnu ideju sa kojom je aplicirala na konkursu Lokalne fondacija Niš.

Neformalna grupa „Zeleni zid“ dobila je podršku za projektnu ideju sa kojom je aplicirala na konkursu Lokalne fondacija Niš. Naime studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, vredno će raditi na projektnom rešenju za uređenje „Prvog Durlanskog parkića“, a po završetku projekta biće organizovana izložba na otvorenom prostoru.

Preventivni pregledi dojke povećavaju šanse za preživanjavanje karcinoma

CITY SMART
Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Dom zdravlja organizuje niz akcija usmeren ka prevenciji i otkrivanja ove bolesti u ranoj fazi.

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Dom zdravlja organizuje niz akcija usmeren ka prevenciji i otkrivanja ove bolesti u ranoj fazi. Prema rečima doktora Nikole Jerkana, radiologa, odziv je veliki i do sada je pregledano više od 1000 žena.

Škole nisu žarišta, epidemiološka situcija se pomno prati

CITY SMART
Od početka školske godine u niškim srednjim školama smenjivala su se tri različita modela nastave.

Od početka školske godine u niškim srednjim školama smenjivala su se tri različita modela nastave. O modelima nastave, stanju u školama i obrazovnom procesu u vremenu pandemije razgovarali smo sa Predragom Nešovićem, načelnikom Školske uprave.

Kako razviti sopstveni biznis ako si srednjoškolac?

CITY SMART
Organizacija “Nauči me” osmislila je besplatan devetomesečni program namenjen učenicima srednjih stručnih škola iz jugostočne Srbije.

Organizacija “Nauči me” osmislila je besplatan devetomesečni program namenjen učenicima srednjih stručnih škola iz jugostočne Srbije. Program ima za cilj sticanje znanja i veština koje će polaznicima omogućiti da razviju sopstvene biznis ideje i sprovedu ih u praksi. Program traje od oktobra do jula, a o prednostima programa razgovarali smo sa Marijom Raičević iz ove organizacije.