Borbu protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije moramo voditi svi zajedno

CITY SMART
U dvorištu City Smart kluba održan je okrugli sto na kome je bilo reči o načinu i metodama kojima se može odgovoriti na radikalizaciju i nasilni ekstremizam.

U dvorištu City Smart kluba održan je okrugli sto na kome je bilo reči o načinu i metodama kojima se može odgovoriti na radikalizaciju i nasilni ekstremizam. Okrugli sto je organizovala Protekta, kao deo projekta „NEnasilNI odgovor – Prevencija i suzbijanje nasilnog ekstremizma“. Inače, ovo je poslednja aktivnost u okviru projekta, gde su stručnjaci iz različitih oblasti razmenjivali svoja mišljenja i moguća rešenja, što se prevencije tiče. 

Ljiljana Nešić: Feministkinje nisu neke babaroge

CITY SMART
Ljiljana Nešić, koordinatorka Regionalne mreže protiv nasilja nad ženama Region Jug, poručuje da, s obzirom na učestalost, nasilje nad ženama i femicid u Srbiji ne predstavljaju problem već pravi fenomen.

Ljiljana Nešić, koordinatorka Regionalne mreže protiv nasilja nad ženama Region Jug, poručuje da, s obzirom na učestalost, nasilje nad ženama i femicid u Srbiji ne predstavljaju problem već pravi fenomen. Institucije, međutim, nisu još uvek senzibilisane da nevladin sektor prihvate kao logične partnere u rešavanju ovog fenomena.

NKD: Nišlije nisu zaboravile na aerodrom poklonjen bez njihove saglasnosti

CITY SMART
Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala je tribinu u okviru još jedne „Napokon korisne debate“, a ovoga puta govorilo se o poklanjanju niškog aerodroma.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala je tribinu u okviru još jedne „Napokon korisne debate“, a ovoga puta govorilo se o poklanjanju niškog aerodroma. Debata je održana u dvorištu City Smart radija.

Milan Stefanović (Protecta): Banke hrane su spas za siromašne i gladne

CITY SMART
Svake godine se u Srbiji baci 247.000 tona hrane, što je na dnevnom nivou čak 676 tona.

Svake godine se u Srbiji baci 247.000 tona hrane, što je na dnevnom nivou čak 676 tona. Jedan od načina da se spreči bacanje hrane je doniranje hrane. Banke hrane širom sveta su spas za siromašne i gladne. Na ovu ideju došla je i nevladina organizacija Protecta, koja je osnovala Banku hrane u Nišu.

Radnici stečajnih fabrika: Grad Niš je socijalna beda i mi ne znamo kako ćemo da opstanemo u ovim uslovima

CITY SMART
Radnici koji su sa svojih deset prstiju izgradili ovaj grad, sada su teret onih koji njime vladaju.

Radnici koji su sa svojih deset prstiju izgradili ovaj grad, sada su teret onih koji njime vladaju. Vapaj radnika koji se okupljaju svakog petka bez obzira na vremenske uslove ispred Gradske kuće niko ne čuje, ili ne želi da ih čuje. Prazna obećanja otišla su u zaborav, baš kao i oronule fabrike, a i u ona najsvežija više niko ne veruje. 

Centar za devojke: Važno je lančano osnaživanje devojaka

CITY SMART
Završen je još jedan ArtFemine festival, koji osmi put zaredom organizuje Centar za devojke, a privedena je kraju i prva godina projekta „Lančano osnaživanje“ namenjenog srednjoškolkama.

Završen je još jedan ArtFemine festival, koji osmi put zaredom organizuje Centar za devojke, a privedena je kraju i prva godina projekta „Lančano osnaživanje“ namenjenog srednjoškolkama. One su na konferenciji za novinare, predstavile sve ono što su do sada naučile. 

Viteštvo kao način života ponovo pod zidinama Tvrđave

CITY SMART
Ako ste poštovalac istorije, ljubitelj avanture u stalnoj potrazi za novim iskustvima, strastveni čitalac viteških romana, ili ste samo znatiželjni, posetite Tvrđavu ovog vikenda i upoznajte njene zaštitnike na viteškom festivalu.

Ako ste poštovalac istorije, ljubitelj avanture u stalnoj potrazi za novim iskustvima, strastveni čitalac viteških romana, ili ste samo znatiželjni, posetite Tvrđavu ovog vikenda i upoznajte njene zaštitnike na viteškom festivalu. U studiju City Smart radija ugostili smo jednog od zaštitnika Tvrđave, Dušana Hadžića sa kojim smo razgovarali o predstojećem festivalu. 

PraviLaw: Građani imaju pravo na informacije od javnog značaja

CITY SMART
U prostorijama City Smart kluba Udruženje PraviLaw predstavilo je rezultate projekta „Informacija na dlanu“ koji se tiče informacija od javnog značaja.

U prostorijama City Smart kluba Udruženje PraviLaw predstavilo je rezultate projekta „Informacija na dlanu“ koji se tiče informacija od javnog značaja. Tokom šestomesečnog angažovanja na projektu podigli su svest građana o pristupu informacijama od javnog značaja i izvršili pritisak na preko 150 organa javne vlasti po pitanju transparentnosti u radu. 

Dejan Stojiljković: Sva velika nauka u stvari je poezija

CITY SMART
Dok ljubitelji poezije sa nestrpljenjem isčekuju dugo najaviljivani roman niškog pisca Dejana Stojiljkovića koji će rasvetliti do sada nepoznate činjenice o životu Branka Miljkovića, autor je priredio delo o Nikoli Tesli „Pesnik nauke“.

Dok ljubitelji poezije sa nestrpljenjem isčekuju dugo najaviljivani roman niškog pisca Dejana Stojiljkovića koji će rasvetliti do sada nepoznate činjenice o životu Branka Miljkovića, autor je priredio delo o Nikoli Tesli „Pesnik nauke“. Za City Smart radio je otkrio kakve tajne veze postoje između ova dva dela.