Kako je jedna ceduljica srušila MUP

CITY SMART
Da je Srbija zemlja gde vladavina prava odavno ne postoji, a da MUP koji bi trebalo da bude snažan oslonac u društvu odavno nema tu ulogu, već je oružje vlasti, rekao je na promociji svoje knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP“, inspektor u penziji Siniša Janković.

Da je Srbija zemlja gde vladavina prava odavno ne postoji, a da MUP koji bi trebalo da bude snažan oslonac u društvu odavno nema tu ulogu, već je oružje vlasti, rekao je na promociji svoje knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP“, inspektor u penziji Siniša Janković. Promocija je održana uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbije u dvorištu City Smart kluba. 

Humanitarne akcije su dobra prilika da pokažete ljudskost i dobrotu

CITY SMART
Učenici Elektotehničke škole „Mija Stanimirović“ još jednom su pokazali da „čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi.” Ujedinjeni u želji pomognu školskoj drugarici Nataliji Bašović i njenoj mlađoj sestri Ivi da ozdrave, organizuju gejming turnir koji će se održati od 22. do 23. maja.

Učenici Elektotehničke škole „Mija Stanimirović“ još jednom su pokazali da „čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi.” Ujedinjeni u želji pomognu školskoj drugarici Nataliji Bašović i njenoj mlađoj sestri Ivi da ozdrave, organizuju gejming turnir koji će se održati od 22. do 23. maja. Turnir ima humanitarni karakter, a sav novac će biti uplaćen za lečenje devojčica. 

Udruženja studenata elektrotehnike Evrope: Akademijom “mekih veština” do lakšeg zaposlenja

CITY SMART
Kako bi omogućili studentima sa završnih godina i onim starijim da steknu neophodne veštine za buduće razgovore za posao, javne nastupe i komunikaciju uopšteno, iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC LC Niš) organizovali su Akademiju mekih veština (Soft Skills Academy) u onlajn formatu u toku predstojećeg vikenda, od 8. do 9. maja, i narednog od 15. do 16. maja.

Kako bi omogućili studentima sa završnih godina i onim starijim da steknu neophodne veštine za buduće razgovore za posao, javne nastupe i komunikaciju uopšteno, iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC LC Niš) organizovali su Akademiju mekih veština (Soft Skills Academy) u onlajn formatu u toku predstojećeg vikenda, od 8. do 9. maja, i narednog od 15. do 16. maja. Gošća na City Smart radiju je bila Dunja Stošić, predstavnica EESTEC-a i koordinator ovog događaja. 

Naučno-istraživački rad niškog medicinara i košarkaša među najboljima u svetu

CITY SMART
Bogatstvo jednog grada čine izuzetni ljudi.

Bogatstvo jednog grada čine izuzetni ljudi. Grad Niš je, ako sa te strane gledamo, zaista bogat grad. Gost na City Smart radiju bio je Goran Maksić student pete godine na medicinskom fakultetu čiji je naučno-istraživački rad svetski priznat. 

Dejan Dabić: Šta god da se desi, Filmski festival u Nišu se dočeka na noge

CITY SMART
Korona je promenila mnoge stvari na koje smo navikli.

Korona je promenila mnoge stvari na koje smo navikli. Svake godine krajem avgusta Niš živi za film i Filmske surete. Kako bismo se podsetili festivala kakav je nekada bio i njegovog značaja za srpsku kulturu, region i naš grad, pozvali smo Dejana Dabića, priznatog filmskog kritičara koji nas je proveo kroz neke značajne trenutke, kako za Niš, tako i za Filmske susrete.

Marija Maja D. Nedeljković: Bajke nas uče pravim vrednostima

CITY SMART
U studiju City Smart radija ugostili smo književnicu Mariju Maju D.

U studiju City Smart radija ugostili smo književnicu Mariju Maju D. Nedeljković, a povod gostovanja bila je knjiga „Četiri Carigradske bajke“, namenjne odraslima. Prema njenim rečima bajke nas uče najvišim vrednostima kojima nikada neće proći moda, a odrasli su ponekad, skloni zaboravu. 

Slobodan Marković: Da bismo zaštitili ptice moramo zaštititi prirodu

CITY SMART
Nemar prema životinjama nije retkost.

Nemar prema životinjama nije retkost. Ljudi su često nemarni i jedni prema drugima, pa negde i nije čudo što često zanemaruju okolinu. Nedavno su u Nišu zabeležena dva slučaja ranjavanja ptica i nažalost su obe preminule, ali to nije najveći problem, sve dok ptica ima. O tome kakve ptice lete iznad našeg neba, koje su najugroženije vrste i kako im možemo pomoći razgovarali smo sa predstavnikom Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Slobodanom Markovićem. 

Jelica Stošić: Biću ambasador svoje zemlje na usavršavanju u Americi

CITY SMART
Jelica Stošić, naša  sugrađanka i nastavnik filozofije u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“, među brojnim kandidatima dobila je Fulbright stipendiju za usavršavanje u Americi.

Jelica Stošić, naša  sugrađanka i nastavnik filozofije u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“, među brojnim kandidatima dobila je Fulbright stipendiju za usavršavanje u Americi. Zašto je ovo prilika koja se ne propušta, kako će svoju školu, grad i zemlju predstaviti i šta očekuje od dvomesečnog usavrsavanja u Americi, saznajemo u Koronarnom City SMART podkastu.  

Organizacija JCI još jedna prilika da se mladi aktiviraju

CITY SMART
Da mladi žele da budu uključeni u društvene događaje i da ih se tiču problemi u zajednici, govori i priča o JCI organizaciji koja već godinama unazad realizuje ideje mladih i ambicioznih članova i projekte humanitarnog karaktera.

Da mladi žele da budu uključeni u društvene događaje i da ih se tiču problemi u zajednici, govori i priča o JCI organizaciji koja već godinama unazad realizuje ideje mladih i ambicioznih članova i projekte humanitarnog karaktera. Gosti City Smart radija bili su predstavnici ove organizacije, Matija Desančić i Damjan Anđelković. 

Momčilo Tošić: Ni pandemija nije zaustavila mlade talente u osvajanju

CITY SMART
Pandemija je uticala na mnogo toga, ali ipak nije zaustavila one uporne da se dokažu i osvoje medalje za svoje znanje.

Pandemija je uticala na mnogo toga, ali ipak nije zaustavila one uporne da se dokažu i osvoje medalje za svoje znanje. Gost Koronarnog programa bio je Momčilo Tošić, učenik specijalizovanog matematičkog odeljenja gimnazije „Svetozar Marković“, vlasnik mnogobrojnih medalja i priznanja iz oblasti programiranja, astronomije i matematike.