1.5 Sinovi anarhije

(ne)obavezno
U ovoj epizodi odgovaramo na nekoliko pitanja iz popularnog upitnika „Politički kompas“.

U ovoj epizodi odgovaramo na nekoliko pitanja iz popularnog upitnika „Politički kompas“. U uputstvo piše „odgovarati bez previše mozganja“, ali gde je tu čar ako nema debate?

Na grafikonu krajnje levo je komunizam, a krajnje desno liberalizam; gore je fašizam, a dole anarhizam. Ko nije završio ‘dole levo’ – molimo da nam objasni kako mu je to pošlo za rukom!

Instagram: https://www.instagram.com/ne_obavezno/

1.4 Bliskost i predrasude

(ne)obavezno
Kratko i slatko – u današnjoj epizodi malo o odnosima, najpre prijateljskim i tome šta prijateljstva za nas predstavljaju.

Kratko i slatko – u današnjoj epizodi malo o odnosima, najpre prijateljskim i tome šta prijateljstva za nas predstavljaju. O njihovim prekidima i njihovoj metamorfozi, ali i o promeni nas samih. 

A malo i o onim emotivnijim odnosima, da ne kažemo „partnerkim“… Biti ili ne biti, ostati ili ne ostati… blizak?

PS uvodimo sekciju komentara i predloga, pa bi nam bilo drago da nam se javite i podelite vaše utiske i mišljenja 🙂

Instagram: https://www.instagram.com/ne_obavezno/  

1.3 50 nijansi

(ne)obavezno
Čas biologije: koža se sastoji od potkožnog tkiva, dermisa (gde su nervni završeci i završeci krvnih i limfnih sudova) i epidermisa ili pokožice.

Čas biologije: koža se sastoji od potkožnog tkiva, dermisa (gde su nervni završeci i završeci krvnih i limfnih sudova) i epidermisa ili pokožice. Njena funkcija je da štiti, oblaže, reguliše temperatutru i prima spoljne nadražaje,… međutim, ne možemo poreći to da je njena najjasnija funkcija u društvu zapravo određivanje pripadnosti i pružanje ili uskraćivanje mogućnosti. 

Boja kože je oduvek bila stvar polemike, ali koliko zapravo „prava boja” može da utiče na život pojedinca? Koliko smo zaista napredovali, ko je kriv i da li je iko kriv? 

Nije u pitanju samo još jedna analiza situacije u Americi i slučaja Džordž Flojd. Ima i toga, ali ipak mi živimo u Srbiji, pa nije teško naći autentičnije primere problema diskriminacije. Iz ličnog ugla, slobodno i anegtotalno.

* drinking game za svaki put kada Tara kaže ‘apsolutno’ 

Instagram: https://www.instagram.com/ne_obavezno/ 

1.2 Grčevita lepota

(ne)obavezno
Kroz kadrove se nekada provlače egzistencijalna pitanja, a ipak će nekome lepa fotografija ostaviti jak utisak i samo zato što je lepa i taj neko će uživati prepušten toj praznini površnosti.

Kroz kadrove se nekada provlače egzistencijalna pitanja, a ipak će nekome lepa fotografija ostaviti jak utisak i samo zato što je lepa i taj neko će uživati prepušten toj praznini površnosti. Biće mu dovoljna. I sve bi bilo u redu da nam ta praznina danas ne oduzima od slobode i dobrog raspoloženja u svakodnevnom životu.

Dosta je ovo filozofski uvod, a da ne bi stvarale privid o tome šta možete da čujete u ovoj epizodi – evo dodatka:

Na meniju je malo opuštenija tema o neopuštenim ženama. Lepota jeste u oku posmatrača, ali ko je taj posmatrač?

Instagram: https://www.instagram.com/ne_obavezno/

1.1 Slučaj pandemija

(ne)obavezno
Korona nam je svima izašla na nos – bukvalno ili figurativno. 
Nas dve kasnimo i sa ovom temom i sa ovom epizodom kao da nas je pravio šinobus, ali šta je tu je.

Korona nam je svima izašla na nos – bukvalno ili figurativno. 

Nas dve kasnimo i sa ovom temom i sa ovom epizodom kao da nas je pravio šinobus, ali šta je tu je.

Dakle, Dan mrmota. Maske se dižu, pa opet padaju. Kolektivizam topi iscrtane granice i propisane mere. Da li je sve gotovo ili ga nikada nije ni bilo i sve što se desilo je bio poduži zimski san?

Instagram: https://www.instagram.com/ne_obavezno