COSMO Radio Forum Ganze Sendung (05.08.2021)

Radio Forum
Presuda Ustavnog suda Njemačke: javno – pravni servisi ARD, ZDF i Deutschlandradio mogu povećati pretplatu +++ Da li ljetne škole mogu nadoknaditi nastavku izgubljenu tokom pandemije ? +++ Zašto je obustavljena gradnja tri hidroelektrane na Drini ? +++ Predstavljamo novi roman Alide Bremer „Snovi i kulise“.Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.
Presuda Ustavnog suda Njemačke: javno – pravni servisi ARD, ZDF i Deutschlandradio mogu povećati pretplatu +++ Da li ljetne škole mogu nadoknaditi nastavku izgubljenu tokom pandemije ? +++ Zašto je obustavljena gradnja tri hidroelektrane na Drini ? +++ Predstavljamo novi roman Alide Bremer „Snovi i kulise“.Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (04.08.2021)

Radio Forum
Teme: Posle dolaska novog visokog predstavnika za BiH sastanak A.
Teme: Posle dolaska novog visokog predstavnika za BiH sastanak A. Vučića sa delegacijom RS+++Kakve nas korona-mere čekaju na jesen+++Nemačkoj privredi nedostaje materijal za proizvodnju+++Nova lična karta u EU – šta se menja?+++Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju. Kompletnu emisiju s muzikom možete čuti i kao „audio on demand“ kad poželite, kao podcast bez muzike ili preko naše Cosmo aplikacije.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (03.08.2021)

Radio Forum
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini preuzeo dužnost u znaku opstrukcije iz Republike Srpske +++ Treba li zabranjivati demonstracije kao što je to bio slučaj sa protestima Kverdenkera u Berlinu? +++ Građani Nemačke sve stariji, sve je više penzionera, a ko će da uplaćuje doprinos? +++ U seriji Migracija Integracija upoznajemo automehaničara Marka Bekera.
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini preuzeo dužnost u znaku opstrukcije iz Republike Srpske +++ Treba li zabranjivati demonstracije kao što je to bio slučaj sa protestima Kverdenkera u Berlinu? +++ Građani Nemačke sve stariji, sve je više penzionera, a ko će da uplaćuje doprinos? +++ U seriji Migracija Integracija upoznajemo automehaničara Marka Bekera. Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (02.08.2021)

Radio Forum
Teme: U Nemačkoj različiti stavovi o korona-vakcini za decu+++Pandemija i nova školska godina+++Rio Tinto u potrazi za litijumom u Srbiji+++Sportisti sa Zapadnog Balkana na Olimpijadi 2021+++Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.
Teme: U Nemačkoj različiti stavovi o korona-vakcini za decu+++Pandemija i nova školska godina+++Rio Tinto u potrazi za litijumom u Srbiji+++Sportisti sa Zapadnog Balkana na Olimpijadi 2021+++Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju. Kompletnu emisiju s muzikom možete čuti i kao „audio on demand“ kad to poželite, kao podcast bez muzike i preko naše Cosmo aplikacije.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (30.07.2021)

Radio Forum
Parlamant Republike Srpske donio zakone usmjerene protiv odluka Visokog predstavnika o negiranju genocida +++ Vijesti o koroni posebno za one koji se vraćaju ili spremaju na odmor – nove odredbe o testiranju +++ Pregled glazbene scene iz Bosne i Hercegovina +++ Na godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojevića slušamo kako je ostao u sjećanju svojim Velalučanima.
Parlamant Republike Srpske donio zakone usmjerene protiv odluka Visokog predstavnika o negiranju genocida +++ Vijesti o koroni posebno za one koji se vraćaju ili spremaju na odmor – nove odredbe o testiranju +++ Pregled glazbene scene iz Bosne i Hercegovina +++ Na godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojevića slušamo kako je ostao u sjećanju svojim Velalučanima. Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (29.07.2021)

Radio Forum
Svečano zatvoren veliki infrastrukturni projekt pelješkog mosta +++ Njemačka zbog pandemija stvorila rekordni dug +++ Posljedice eksplozije u Leverkusenu – koliko su ugrožena stambena područja blizu osjetljivih i opasnih postrojenja ? +++ Gdje se u Srbiji može posjetiti ergela lipicanera ?
Svečano zatvoren veliki infrastrukturni projekt pelješkog mosta +++ Njemačka zbog pandemija stvorila rekordni dug +++ Posljedice eksplozije u Leverkusenu – koliko su ugrožena stambena područja blizu osjetljivih i opasnih postrojenja ? +++ Gdje se u Srbiji može posjetiti ergela lipicanera ? Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (28.07.2021)

Radio Forum
Korona i putovanja – hoće li biti testiranja za sve koji se vraćaju s odmora u inozemstvu? +++ Zašto se tempo cijepljenja usporio i kako ga ubrzati među strancima ? +++ Što čini vlada u Srbiji kako bi privukla obrazovane građane iz inozemstva ? +++ Poticajni programi za istraživače i znanstvenike koji se žele vratiti u Njemačku i tu nastaviti sa znanstvenim radom.
Korona i putovanja – hoće li biti testiranja za sve koji se vraćaju s odmora u inozemstvu? +++ Zašto se tempo cijepljenja usporio i kako ga ubrzati među strancima ? +++ Što čini vlada u Srbiji kako bi privukla obrazovane građane iz inozemstva ? +++ Poticajni programi za istraživače i znanstvenike koji se žele vratiti u Njemačku i tu nastaviti sa znanstvenim radom. Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (27.07.2021)

Radio Forum
Teme: Eksplozija u Leverkusenu –ima li opasnosti po građane+++Rasprava oko kompetencija u slučaju katastrofa u Njemačkoj+++RS blokira rad institucija BiH zbog zakona o negiranju genocida+++Migracije/Integracije – Marijana Leist – Dobrodošli u dvorac+++
Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.
Teme: Eksplozija u Leverkusenu –ima li opasnosti po građane+++Rasprava oko kompetencija u slučaju katastrofa u Njemačkoj+++RS blokira rad institucija BiH zbog zakona o negiranju genocida+++Migracije/Integracije – Marijana Leist – Dobrodošli u dvorac+++
Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju. Kompletnu emisiju s muzikom možete čuti i kao „audio on demand“ kad to poželite ili kao podcast bez muzike.

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (26.07.2021)

Radio Forum
Teme:Rasprava oko toga kako se odnositi prema onima koji se ne žele cijepiti+++Dan žalosti na Kosovu nakon teške prometne nesreće u Hrvatskoj+++OHR negiranje genocida u BiH proglasio kaznenim djelom+++Kako protječe Olimpijada za sportaše s jugoistoka Europe?+++Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.
Teme:Rasprava oko toga kako se odnositi prema onima koji se ne žele cijepiti+++Dan žalosti na Kosovu nakon teške prometne nesreće u Hrvatskoj+++OHR negiranje genocida u BiH proglasio kaznenim djelom+++Kako protječe Olimpijada za sportaše s jugoistoka Europe?+++Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju. Kompletnu emisiju s muzikom možete čuti i kao „audio on demand“ kad to poželite ili kao podcast bez muzik

COSMO Radio Forum Ganze Sendung (23.07.2021)

Radio Forum
Solidarnost nakon katastrofalnih poplava – širom Nemačke danas zvone zvona, programi ARD-a posvećeni su sećanju na žrtve, kao i prikupljanju pomoći za preživele +++ Institut Robert Koch izradio je strateški plan kako da se izbegne nagli porast korona infekcija +++ U Tokiju svečano otvorene Letnje olimpijske igre +++ Pregled muzičke scene iz Beograda.
Solidarnost nakon katastrofalnih poplava – širom Nemačke danas zvone zvona, programi ARD-a posvećeni su sećanju na žrtve, kao i prikupljanju pomoći za preživele +++ Institut Robert Koch izradio je strateški plan kako da se izbegne nagli porast korona infekcija +++ U Tokiju svečano otvorene Letnje olimpijske igre +++ Pregled muzičke scene iz Beograda. Radio Forum možete od ponedjeljka do petka slušati od 18:00-18:30 uživo putem livestream-a na internetu ili od 20:30-21:00 na radiju.