Boško Đurovski: Piksi je hrabar, zavešće red u srpskom fudbalu

Nova.rs
Boško Đurovski, legenda Crvene zvezde, čovek koji je uvek tu za klub i neko ko odlično poznaje Dragana Stojkovića Piksija, bio je gost našeg podcasta „Penâl“.
Boško Đurovski, legenda Crvene zvezde, čovek koji je uvek tu za klub i neko ko odlično poznaje Dragana Stojkovića Piksija, bio je gost našeg podcasta „Penâl“.

Legendarni Piksi i zvanično je imenovan za selektora reprezentacije Srbije, saopštio je i prvi spisak igrača, a Đurovski veruje da je njegov izbor najbolje moguće rešenje.

Veruje i da će nekadašnja “desetka” autoritetom i znanjem zavesti red u srpskom fudbalu, iako dolazi na “vruću” klupu u vrlo nezgodnom trenutku.

Boško Đurovski bio je pomoćnik Draganu Stojkoviću u stručnom štabu tokom šest godina rada u Japanu, gde su nizali uspehe. Poznaje ga odlično, i kao čoveka i kao stručnjaka, pa ističe da nekadašnji majstor s loptom može da se izbori sa velikim potresima u FSS, kao i da bi Nemanja Vidić morao da se oglasi nakon svega što se dogodilo i što je prethodno pričao.

Dotakao se i partije Crvene zvezde u dvomeču sa Milanom, i žali što srpski prvak nije eliminisao italijanskog velikana u Ligi Evrope.

Šta je još sve rekao Boško Đurovski bićete u prilici da vidite i čujete u novom izdanju našeg podcasta “Penâl“, a s njim je razgovarao zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojša Todorović.

Premijerno na Nova.rs: Podcast Pitajte Đuru

Nova.rs
Bitka za Košutnjak to je tema prve emisije podkasta Pitajte Đuru.
Bitka za Košutnjak to je tema prve emisije podkasta Pitajte Đuru. Gost Dejan Jovanović, priča kako gradske vlasti ispod žita spremaju planove o uništavanju zelenih površina pluća Beograda.

Inače, teme podkasta biće sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača….dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Za budite moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: pitajtedjuru@nova.rs, a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati „problem“ sa terena, 069 893 00 23

https://www.facebook.com/pitajtedjuru

https://www.instagram.com/pitajtedjuru

Podcast „Život na srpskom“ EP 22: Draga devojčice, hajde da pričamo o menstruaciji i prvom seksu

Nova.rs
Epizoda podcasta „Život na srpskom“ posvećena svim devojčicama, tinejdžerkama, devojkama, ženama koje odrastaju u Srbiji – gošća je Milica Crkvenjakov, devojka koja stoji iza profila „Draga devojčice“, na kojem otvoreno i direktno govori o stvarima koje bi volela da je sama znala kad je bila tinejdžerka.
Epizoda podcasta „Život na srpskom“ posvećena svim devojčicama, tinejdžerkama, devojkama, ženama koje odrastaju u Srbiji – gošća je Milica Crkvenjakov, devojka koja stoji iza profila „Draga devojčice“, na kojem otvoreno i direktno govori o stvarima koje bi volela da je sama znala kad je bila tinejdžerka. Posebno o onima koje su kod nas još tabu teme – menstruacija, prvi seks, zabavljanje sa starijim momcima, „nevinost“, savršeno telo…

Od Milice saznajemo s kakvim se još problemima suočavaju devojčice u Srbiji, a ne mogu o njima da pričaju ni sa svojim mamama ni sa drugaricama. Kako ih uči da smeju da kažu „ne“ i da imaju pravo da se predomisle. Otkriva nam kako je prevazišla sopstvene nesigurnosti i nezadovoljstvo sobom i zašto se nikad ne bi vratila u tinejdžerske godine. Osvrće se na slučaj Miroslava Aleksića, učitelja glume koji se suočava s nizom optužbi za seksualno zlostavljanje, nakon što je ispovest glumice Milene Radulović odjeknula regionom – kako tako nešto objasniti devojčicama? Završavamo odgovorima na tri „glupa“ pitanja i izvinjenjem roze boji.

Podcast „Dobar, loš, zao“ – Darko Mitrović: Štafeta za Vučića

Nova.rs
Prvi srpski politički špageti istern Dobar, loš, zao i to izdanje 153. poklanja svom portalu Nova.rs za prvu godišnjicu postojanja nezaboravnu epizodu koja se, po starom dobrom običaju, otrgla kontroli.
Prvi srpski politički špageti istern Dobar, loš, zao i to izdanje 153. poklanja svom portalu Nova.rs za prvu godišnjicu postojanja nezaboravnu epizodu koja se, po starom dobrom običaju, otrgla kontroli. Pored voditelja, za to se naročito potvrdio večerašnji gost – Darko Mitrović.

Do kuršlusa je, najverovatnije došlo usled vakcinacije koju je pre neki dan obavio Marko Vidojković, i nešto ranije Nenad Kulačin, autori DLZ. Tako su se Vidojkoviću pojavile slike iz Južne Amerike, razni „Narkosi“, i u najavi jedan helikopter. Čak je počeo da mu se sviđa i Beograd na vodi. Dejstvo Kulačinove vakcine je znatno slabije i primetno je samo po njegovoj frizuri koja se i bukvalno pretvorila u koronavirus.

Kao deo rođendanskog veselja, u ovu avanturu se odlično uklopio i Darko Mitrović koga su mnogi proglasili za antivaksera, iako je još jednom objasnio da razlog za njegovu brigu nepoverenja u ljude koji u ime Srbije promovišu vakcinaciju. Kada već govorimo o rođendanima, popularni Dare je objasnio da u četvrtak slavi svoj rođendan, a u petak, tradicionalno i rođendan našeg predsednika i to nošenjem štafete u kućnim uslovima, nešto klimavijeg oblika.

Podcast “Nevermajnd“ EP22 – VIS Limunadom protiv usamljenosti

Nova.rs
Gost osvežavajućeg 22.
Gost osvežavajućeg 22. Nevermajnda bio je Miodrag Ninić, ispred benda VIS Limunada. Poručio nam je da ne tugujemo, jer stvari će vrlo brzo doći na svoje. Podelio je svoje iskustvo sa snimanja spota za najnoviji singl i najavio novi EP, a uskoro i album. O čemu je razgovarao s ultimativnim r’n’r herojem Tav Falkom iza scene i da li su se složili da je bečka secesija u prednosti nad beogradskom, kao i zašto bi svi trebalo da mirišemo na Rivijeru, saznajte klikom na plej.

Podcast “Snaga uma“ EP 22 – Bane Šovljanski: I vlast i opozicija hoće da uređuju medije

Nova.rs
Novinar i urednik TV N1 Branislav Šovljanski gostovao je u podcastu „Snaga uma“ koji će premijerno biti emitovan na nova.rs portalu danas u 16h. Šovljanski je se u razgovoru prisetio intervjua sa Đorđem Balaševićem u prvoj epizodi emisije „360 stepeni“, ali i govorio o tome kakva očekivanja političari imaju od novinara i koliko se promene kada iz opozicije postanu vlast.

„Premijerka je htela da uređuje sajt N1, pa joj se nije dopadalo gde neka vest stoji(…) Desilo se i da nas zovu opozicioni političari s pitanjem zašto je neki naslov takav i takav.

Novinar i urednik TV N1 Branislav Šovljanski gostovao je u podcastu „Snaga uma“ koji će premijerno biti emitovan na nova.rs portalu danas u 16h. Šovljanski je se u razgovoru prisetio intervjua sa Đorđem Balaševićem u prvoj epizodi emisije „360 stepeni“, ali i govorio o tome kakva očekivanja političari imaju od novinara i koliko se promene kada iz opozicije postanu vlast.

„Premijerka je htela da uređuje sajt N1, pa joj se nije dopadalo gde neka vest stoji(…) Desilo se i da nas zovu opozicioni političari s pitanjem zašto je neki naslov takav i takav. To je osnovni problem i kod onih koji su na vlasti i kod opozicije. Ne vole da se suoče s nekim ko im kaže da ne mogu da biraju naslov bez obzira na to da li su na vlasti ili su u opoziciji“, rekao je Šovljanski i potvrdio da mnogim ljudima u Srbiji i dalje nije jasno da novinari nisu i ne smeju da budu alat nijedne političke opcije.

„Ako se sami novinari ne izbore za to da možemo da radimo svoj posao, to nam niko neće obezbediti, jer nijednoj vlasti ne odgovara da ima slobodne novinare, da ih stalno neko nešto pita i da ih stalno neko podseća na nešto što oni dobro ne rade“, rekao je Šovljanski.

Branislav se u razgovoru i osvrnuo na način na koji se političari menjaju kad iz opozicije postanu vlast, što najbrže primete novinari: „Vidna je promena kod političara. Kad je neko opozicija onda vas zovu, čak se i nude i hoće da dolaze. Kad postanu vlast onda više neće da dolaze, jer im onda ne trebate da ih pitate to. Dok su opozicija vi ste za njih neki prostor gde mogu da promovišu svoje ideje, a kad konačno uspeju više im ne trebate da ih pitate. To je tako i to rade svi“.

Podcast „Uzdravlje“ – Radovanović o lažima i zabludama koje su nam prodavali

Nova.rs
Prof. doktor Zoran Radovanović je u ovoj epizodi podcasta “ Uzdravlje“ razjasnio mnoge nejasnoće vezane za pandemiju koja je u našoj zemlji prisutna već godinu dana.
Prof. doktor Zoran Radovanović je u ovoj epizodi podcasta “ Uzdravlje“ razjasnio mnoge nejasnoće vezane za pandemiju koja je u našoj zemlji prisutna već godinu dana. Otkiro je i od čega najviše zarađuje farmaceutska industrija, a to nisu vakcine. Poslušajte i njegove savete kako da se na najbolji način sami zaštite od koronavirusa i šta je stvarno potrebno našem organizmu.

Podcast “Penal“ EP21 – Plavi Stevanović: Piksi zna gde dolazi, igrači su opasni

Nova.rs
Fudbalski trener Goran Stevanović, legenda Partizana i bivši član stručnog štaba reprezentacije, bio je gost novog izdanja našeg podcasta „Penal“.
Fudbalski trener Goran Stevanović, legenda Partizana i bivši član stručnog štaba reprezentacije, bio je gost novog izdanja našeg podcasta „Penal“.

Tema broj jedan – izbor Dragana Stojkovića Piksija za mesto selektora nacionalnog tima. Veruje Plavi Stevanović da će harizma, autoritet i status legende odigrati ogromnu ulogu, ali ističe i da je to samo preduslov jer znanje i odgovor na sva pitanja „opasnih“ igrača moraju da budu u prvom planu.

„Piksi ne sme da bude samo atrakcija i magija pozitivne promene, već da se napravi kontinuitet rada, strategija i vizija su ključni da se dođe do uspeha“, između ostalog, otkrio nam je Stevanović.

Kako je došlo do rastanka sa Napretkom iz Kruševca, šta misli o stanju u domaćem fudbalu, da li Srbija može do Mundijala u Kataru 2022. i kakvi su mu dalji planovi u karijeri, Plavi Stevanović je otkrio u razgovoru sa zamenikom urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojšom Todorovićem.

Podcast “Život na srpskom“ EP21: Poruke koje čitamo sa zidova Beograda

Nova.rs
Jana Danilović je slikarka, street art umetnica, autorka doktorskog rada na temu „Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru“, a u novom podcastu „Život na srpskom“ i nas uči da malo drugačije posmatramo zidove Beograda i čitamo poruke sa kojima se usput susrećemo.
Jana Danilović je slikarka, street art umetnica, autorka doktorskog rada na temu „Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru“, a u novom podcastu „Život na srpskom“ i nas uči da malo drugačije posmatramo zidove Beograda i čitamo poruke sa kojima se usput susrećemo.
Janin zaštitni znak su laste i u razgovoru s Anom Kalabom otkriva zašto su joj tako bitne i koje sve teme pokreću. Razbija predrasude o ženama u street artu i osvrće se na iskustvo festivala Rekonstrukcija, u sklopu kojeg su fasade u centru Beograda pretvorene u prava umetnička dela. Podseća nas da obratimo pažnju i osvestimo tu gomilu grafita, crteža, reklama, poruka koje upijamo u hodu, ne registrujući ih… Posle ovog podcasta, šetnja gradom biće uzbudljivija.

Podcast „Dobar, loš, zao“ EP 20 – DLZ i Đorđe Vukadinović: Porfirije je naš!

Nova.rs
Autori prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar,loš, zao i njihov gost Đorđe Vukadinović, analitičar i bivši narodni poslanik, jedinstveni su u oceni da će novoizabrani patrijarh Porfirije apsolutno biti na strani naroda, a protiv vlasti kada za to bude došao trenutak.
Autori prvog srpskog političkog špageti isterna Dobar,loš, zao i njihov gost Đorđe Vukadinović, analitičar i bivši narodni poslanik, jedinstveni su u oceni da će novoizabrani patrijarh Porfirije apsolutno biti na strani naroda, a protiv vlasti kada za to bude došao trenutak. Dok se Vukadinović uzda u Svetog duha, Vidojkoviću i Kulačinu je obećavajuće to što novi patrijarh sluša Džoj Divižn.

Bez obzira što je, s pravom, prigovorio svojim domaćinima da ga dugo nizu zvali u DLZ, Vukadinović je maestralno analizirao našu društvenu stvarnost, i premijerno komentarisao priloge u Magarećem kutku. Posebno su mu bili inspirativni Ana Brnabić i Goran Vesić, dok je potpuno zanemeo kada je video kakav je šou program priredio Dragan Marković Palma na srećnoj televiziji i to u trenucima kada se ceo region opraštao od Đorđa Balašević. Duh Panonskog Mornara bio je prisutan tokom cele emisije što je i bio način da se i DLZ oprosti od velikog umetnika i čoveka.