Podcast „Život na srpskom“: Najbolje i najgore u Beogradu iz ugla „rasnog beogradskog njuškala“

Nova.rs
Gošća nove epizode podcast-a „Život na srpskom“ je Smiljana Popov, novinarka, autorka emisije „Beograd za početnike“.
Gošća nove epizode podcast-a „Život na srpskom“ je Smiljana Popov, novinarka, autorka emisije „Beograd za početnike“.

Sebe voli da predstavi kao „rasno beogradsko njuškalo“, a ovom prilikom otkriva neke od najzanimljivijih priča na koje je nailazila, upoznaje nas s ljudima koji čuvaju duh grada i podseća da je ovaj grad nekad bacao svetla daleko…

S druge strane, saznajemo i kako se nosi s neprijatnim situacijama o koje se danas sapliće, te zašto je bolje živeti u naselju Cerak Vinogradi nego u krugu dvojke.

Autorka podcasta Život na srpskom je Ana Kalaba.

Podcast DLZ i Predrag Koraksić Corax EP 36: 88 godina genija!

Nova.rs
Novo 168. izdanje prvog srpskog političkog špageti isterna je pravo rođendansko i to u čast najvećeg srpskog karikaturiste – Predraga Koraksića Coraxa.
Novo 168. izdanje prvog srpskog političkog špageti isterna je pravo rođendansko i to u čast najvećeg srpskog karikaturiste – Predraga Koraksića Coraxa.

Jedinstveni genije koji je napunio 88 godina i naglasio da je godinu dana stariji od Paje Patka, prisetio se četnika, ustaša, Gestapoa, svog skrivanja kod izvesnog Pavelića u Batajnici, ali i toga kako je koji od predsednika reagovao na njegove karikature.

Rođendansko slavlje su upotpunile analze autora emisije Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina o konačnoj presudi Ratku Mladiću, genocidu u Srebrenici, Bajdenovim sankcijama, kao i o gaćama koje su se tresle od istorijskog govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Savetom bezbednosti.

Podcast „Nevermajnd“ EP 37- Milan Vlajčić: U petoj brzini kroz umetnost

Nova.rs
Kada neko decenijama prati književnost, film i bilo koju drugu umetnost, u jednom trenutku bi se verovatno umorio i odlučio da povuče ručnu.
Kada neko decenijama prati književnost, film i bilo koju drugu umetnost, u jednom trenutku bi se verovatno umorio i odlučio da povuče ručnu. Ne i Milan Vlajčić.

Pola sata podcast-a „Nevermajnd“ projurilo je kao treptaj oka dok je Magdalenu i Milana današnji gost provozao u petoj brzini kroz najnovije knjige, filmove i serije. Sigurnosni pojas je obavezan!

Podcast Snaga uma: Milena Radulović – kako sam izgradila veru u život

Nova.rs
Glumica Milena Radulović gošća je nove epizode podcast-a „Snaga uma“.
Glumica Milena Radulović gošća je nove epizode podcast-a „Snaga uma“. U otvorenom razgovoru sa Miljanom Nešković, Milena Radulović je govorila o putu koji je prešla pomoću, porodice, prijatelja, partnera i pre svega kroz psihoterapiju, kako bi postala ono što je danas – samosvesna, harizmatična i snažna mlada žena, uprkos preživljenoj traumi u vrlo mladim godinama.

Podcast „Uzdravlje“ – Jovana Čanak: Zadala sam sebi cilj i uspela – Priča koja će vas prodrmati

Nova.rs
Sugrno ste čuli za onu krilaticu “nikad nije kasno za prave stvari“, ali vam se sigurno to činila kao samo još jedna u nizu.
Sugrno ste čuli za onu krilaticu “nikad nije kasno za prave stvari“, ali vam se sigurno to činila kao samo još jedna u nizu. Jovana Čanak, žena, majka tri sina, je živa slika i prilika te krilatice, jer njena priča pomera granice, inspiriše i dobro prodrma sve one koji cupkaju u mestu. Nećemo vam ovde otkriti šta je ta žena postigla u svojim godinama, već dobro poslušajte novu gošću podcasta “Uzdravlje“, jer će vas sigurno inspirisati za vašu budućnost.

Podcast „Penal“ – Prekazi: Nemci su Nemci, a kod nas igraju tatini sinovi

Nova.rs
Legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala Dževad Prekazi pričao je, kao gost podcasta „Penâl“, o stanju u našem fudbalu i o EURO 2020.

Čuveni ofanzivac trenutno je član stručnog štaba U21 reprezentacije Srbije čiji je selektor Zvonko Živković.

Legenda Partizana i jugoslovenskog fudbala Dževad Prekazi pričao je, kao gost podcasta „Penâl“, o stanju u našem fudbalu i o EURO 2020.

Čuveni ofanzivac trenutno je član stručnog štaba U21 reprezentacije Srbije čiji je selektor Zvonko Živković. Prekazi svojim iskustvom i te kako može da pomogne u razvoju budućih asova našeg fudbala, koji su nedavno imali i proveru protiv olimpijske reprezentacije Brazila.
Između ostalog, osvrnuo se i na budućnost naše odbrane u kojoj je izdvojio Savu Čestića iz Kelna, dok je biranim rečima komentarisao i Dušana Vlahovića, ali nije štedeo „mamine i tatine sinove“.

Što se tiče Evropskog prvenstva (11. jun-11. jul), kao glavne favorite za titulu vidi Nemačku, a veruje i da bi fudbaleri Turske potencijalno mogli do senzacije kao Grčka 2004. godine.
Još dosta toga zanimljivog naveo je Prekazi u novom izdanju podcasta „Penâl“, a sa njim je razgovarao zamenik urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojša Todorović.

Podcast “Život na srpskom“: Šta konobar nikad ne naručuje u kafiću

Nova.rs
Nemanja Miković je onaj nasmešen i fin konobar poznatog restorana u koji svraćate.
Nemanja Miković je onaj nasmešen i fin konobar poznatog restorana u koji svraćate. Deo Beograda zna ga i kao basistu pank benda Sara Džesika Panker. U novom podcast-u „Život na srpskom“ otkriva kako život danas izgleda iz njegovog ugla.

Kako je u ugostiteljstvu u doba korone? Koje se mere poštuju, koje baš i ne? Koliko su se gosti promenili? Ko ostavlja koliki bakšiš? Da li konobari stvarno pljuju nezgodnim likovima u kafu? Šta nikad ne naručuju u kafiću? I šta rade kad skinu leptir mašnu? – to su samo neka od pitanja koja su naletela u razgovoru s Nemanjom Mikovićem.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

Podcast DLZ i Danilo Ikodinović EP 35: Grobari dižu ustanak!

Nova.rs
Hrabar i odvažan potez navijača Partizana, koji su skandirali protiv predsednika Srbije na nedavnoj utakmici košarkaša crno-belih i Mege, obeležio je nedelju za nama, i po oceni autorskog tandema DLZ predstavlja početak opšteg ustanka protiv Aleksandra Vučića.
Hrabar i odvažan potez navijača Partizana, koji su skandirali protiv predsednika Srbije na nedavnoj utakmici košarkaša crno-belih i Mege, obeležio je nedelju za nama, i po oceni autorskog tandema DLZ predstavlja početak opšteg ustanka protiv Aleksandra Vučića.

Zato i ne čudi što su ove srede ugostili proslavljenog vaterpolistu Danila Ikodinovića, poznatog navijača Partizana. S tim u vezi, DLZ je zvanično „zatražio uzimanje u zaštitu“ velikomučenice Gordane Uzelac, koja je još jednom morala da trpi psihičko nasilje od pomahnitalog predsednika Srbije, kojeg je skandiranje sa tribina uznemirilo više nego DLZ, a to nije lako postići.

Ono što predsednika nije uznemirilo jeste hapšenje njegovog vernog sluge Aleksandra Jovičića o čemu, verovali ili ne, ništa ne zna, ali zato dobro zna šta se desilo sa njegovim nešto vernijim slugom, u sukobu sa „Hijenama“, jer ga je ovaj odmah telefonom obavestio da je napravio (dogovoreno?) sr..e.

U Magarećem kutku DLZ analizira koliko je vraćanje vitamina uznemirilo Prvorođenog, koliko je siguran u Čaletovim rukama, da li ga je Miša Vacić pozvao telefonom da mu se pohvali kako je u nekakvom rimskom ćumezu salutirao visoko podignutom desnom rukom i kako izgleda uspavanka na Pinku.

Podcast „Nevermajnd“ EP 36 – Ana Miloš: Ženski glasovi će tek da vrište

Nova.rs
Mlada i hrabra spisateljica Ana Miloš bila je gošća 36. izdanja podcast-a „Nevermajnd“.
Mlada i hrabra spisateljica Ana Miloš bila je gošća 36. izdanja podcast-a „Nevermajnd“.

Razgovarali smo o njenoj knjizi „Kraj raspusta i druge priče“ (Booka, 2021) u kojoj su utočište pronašli napušteni, usamljeni, zaboravljeni, oštećeni i ljudi suočeni s velikim gubicima. Koliki je izazov danas pisati za sebe i druge, da li se konačno susrećemo s novom i snažnom spisateljskom scenom mladih žena koje dolaze „grmeći“ i kako savladati strah od javnih nastupa, razgovarali smo s ovom, nesumnjivo, budućom književnom zvezdom. Nekad je vreme za kraj raspusta na samom njegovom početku.

Razgovor vodila Magdalena Belić.

Podcast „Snaga uma“: Alek Kavčić – Sveli smo se na borbu za boljeg gazdu

Nova.rs
Da li je u Srbiji jednostavnije nešto ukrasti nego učiniti dobro delo? Šta činjenica da to pitanje stalno postavljamo govori o našem mentalitetu, a šta o našim izgledima za budućnost?
Da li je u Srbiji jednostavnije nešto ukrasti nego učiniti dobro delo? Šta činjenica da to pitanje stalno postavljamo govori o našem mentalitetu, a šta o našim izgledima za budućnost? Nova epizoda podcast-a „Snaga uma“ je pred vama!

Gost Miljane Nešković je prof. dr Aleksandar Kavčić, pronalazač, filantrop i borac za besplatne udžbenike u Srbiji.