Podcast „Život na srpskom“ Petar Milenković, paraolimpijac: Patnja nam je zajednička

Nova.rs
„Teg je uvek isti, samo čovek nije“, podseća Petar Milenković, srpski paraolimpijac, evropski šampion i rekorder u powerliftingu.
„Teg je uvek isti, samo čovek nije“, podseća Petar Milenković, srpski paraolimpijac, evropski šampion i rekorder u powerliftingu. U podcastu „Život na srpskom“ objašnjava šta to zapravo znači i šta sve nosi nastup na Paraolimpijskim igrama.
Petar je imao 20 godina kad je 2005. doživeo saobraćajnu nesreću, nakon koje je ostao u kolicima. I pre toga je držao rekorde u svojim kategorijama, a dalje je nastavio s jasnom vizijom gde želi da stigne. Sad su njegovi stavovi i odnos prema životu i samom sebi mnogima inspiracija, a ovom prilikom otkriva šta tačno u njegovom slučaju podrazumeva „rad na sebi“. Priča o Novaku Đokoviću i Vladeti Jerotiću. Ukazuje na psihološku dimenziju profesionalnog bavljenja sportom i pita se da li je i njemu „otkucalo poslednje dizanje“.

Autorka podcasta „Život na srpskom“ je Ana Kalaba.

Podcast „Pitajte Đuru“ Jasna Janković, USPRS: Prosvetari i obrazovanje za državu – rashod

Nova.rs
Šta traže prosvetari protestujući svake jeseni i zašto ništa ne dobijaju?
Šta traže prosvetari protestujući svake jeseni i zašto ništa ne dobijaju? U kakvom je stanju naša prosveta? Ima li online nastava nekih prednosti? Znaju li profesori, deca i učenici da koriste tablete? Zašto samo beogradska deca dobijaju besplatne tablete? Proizvodi li obrazovni sistem nepotrebne kadrove? Čemu novi zakon o ćirilici?

Podcast DLZ i Vladimir Gajić: SVI ĆE POCRKAMO!

Nova.rs
Praznična 177. epizoda DLZ počela je upozorenjem autora građanima da ne čekaju naprednjačke aktiviste da ih na to upozoravaju, već da sami bese državne zastave i mimo praznika.
Praznična 177. epizoda DLZ počela je upozorenjem autora građanima da ne čekaju naprednjačke aktiviste da ih na to upozoravaju, već da sami bese državne zastave i mimo praznika.

Usledio je komentar na Angelinin poslednji službeni osvrt na svoju pobesnelu pudlicu, Aleksandra Vučića, a autori su se složili da ćemo svakako svi jednog dana umreti, te da verovatno zbog toga naši sugrađani udaraju smajliće na vesti o broju zaraženih i preminulih od kovida.

Gost čuvenog dvojca, predsednik pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, govorio je (naravno) o ekološkom ustanku, pregovorima o izbornim uslovima, neslozi u opoziciji, a izneo je i nekoliko pikanterija iz bliskog susreta vrha „narodnjaka“ sa pomahnitalim Vučićem.

U Magarećem kutku od Jovane Jeremić ćete naučiti kada je najbolje probuditi se ujutru. Uživajte!

Podcast „Snaga uma“: Saša Janković – Očekivali su da snimam druge opozicionare

Nova.rs
Saša Janković gostovao je u podcastu Snaga uma i sa novinarkom Miljanom Nešković govorio o svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom, kako je sam istakao o ovome govori „prvi put u javnosti, a verovatno i poslednji“.
„Odavno sam prestao da razgovaram o ljudima koji su na vlasti.
Saša Janković gostovao je u podcastu Snaga uma i sa novinarkom Miljanom Nešković govorio o svemu što je naučio o ljudskoj prirodi tokom bavljenja politikom, kako je sam istakao o ovome govori „prvi put u javnosti, a verovatno i poslednji“.
„Odavno sam prestao da razgovaram o ljudima koji su na vlasti. Jasno je šta mislim o njima. Dok sam bio u Beču dogodila se situacija da je predsednik jedne političke stranke, koja je sa moje strane bila, nešto debelo slagao. Tada sam pozvao potpredsednika njegove stranke koji mi je rekao – Pa Saša, naravno da je slagao. Da li je moguće da ga niste snimili? „, prisetio se Saša Janković tokom razgovora u podcastu koji u celosti možete pogledati na video linku.
„Dakle, treba da snimam razgovore sa svojim najbližim saradnicima da bih sutra izašao u medije i rekao kako oni lažu, pa da onda mogu ovi sa druge strane da se naslađuju kako je opozicija ovakva ili onakva. Na šta bi to ličilo? Sutra je kao trebalo da preuzmemo i da delimo vlast? Tako? Meni je lako da kažem da ova vlast ne valja. Ali ako treba da preuzmem odgovornost sa nekim ko je spreman na takve stvari, ja to ne želim. Ili ćemo to da uradimo kako treba i da Srbiju okrenemo u drugačijem pravcu, ili hvala lepo. Ako ne mogu da ih pobedim, ne moram da ni da im se pridružim. A mislim da može da se pobedi, jer mnogo veći broj ljudi vidi sve ovo o čemu pričamo danas“.

Podcast „Pitajte Đuru“: Sve češći slučajevi problema sa očitavanjem ličnih karata, MUP ne reaguje

Nova.rs
Zašto su uvođenjem institucije Upravnika uvedeni novi nameti, upravniku onemogućen pristup i uvid u račun zgrade, a Gradsko stambeno zadržalo naplatu održavanja i pri tom ingerencije prebacilo na upravnika?
Zašto su uvođenjem institucije Upravnika uvedeni novi nameti, upravniku onemogućen pristup i uvid u račun zgrade, a Gradsko stambeno zadržalo naplatu održavanja i pri tom ingerencije prebacilo na upravnika? Može li se povući odluka o odricanju od nasledstva? Kako neke agencije za promet nekretnina mešetare sa kaparom za kupovinu stana? Kome prijaviti zaostao šut nakon završenih radova? Sve češći slučajevi problema sa očitavanjem ličnih karata, MUP ne reaguje. Kome se obratiti za objedinjenu tužbu protiv države koja je umanjila stečene penzije? Kome se obratiti za postavljanje kontejnera za đubre na javnim površinama?

Podcast „Život na srpskom“: Svima nedostaje mamina kuhinja

Nova.rs
Milica Marković je u gastro krugovima poznata po tome što kuva „baš kao mama“, a u novom „Životu na srpskom“ priča kako je razvila svoj brend.
Milica Marković je u gastro krugovima poznata po tome što kuva „baš kao mama“, a u novom „Životu na srpskom“ priča kako je razvila svoj brend.
Milica je radila po različitim restoranima, a kad je s početkom pandemije ostala bez posla, uključila se u humanu akciju ponudivši da pet dana kuva za jednu porodicu. Tako je počelo. Danas kuva za desetine domaćinstava, dnevno mota i više stotina sarmi, a neka jela je i sama kreirala, zamišljajući porodicu okupljenu na nedeljnom ručku. Njoj to nedostaje, kaže da privatni život dosta trpi kad si „sam svoj gazda“. Ipak, uvek ima vremena za poeziju, a ovih dana sprema se za avanturu branja grožđa u Francuskoj.

Podcast DLZ i Aleksandar Jovanović Ćuta: „Vučić je zaljubljen u mene“

Nova.rs
Nova epizoda započela je pokušajem tumačenja događaja zbog kojih zamalo izgoreše Cetinje i Crna Gora.
Nova epizoda započela je pokušajem tumačenja događaja zbog kojih zamalo izgoreše Cetinje i Crna Gora. Zatim je usledila analiza kvaliteta mesa od kojeg je Vučić Kurcu pravio roštilj, a prvi deo emisije završen je laganim napušavanjem Šapića, koji je opet uzimao voditelje DLZ u svoja nevaljala usta.

Intervju sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom započet je svađom, izazvanom pitanjima da li je Vučićev trojanski konj, zašto pljuje opoziciju i da li primećuje da u Srbiji još nešto nije u redu osim ekologije. Pošto je ispljuvao aktuelnu vlast u meri u kojoj je to odgovaralo voditeljima, razgovor je nastavljen u mirnijem tonu, uglavnom o tome ko je sve u Ćutinom pokretu, s kim bi sve Ćuta u koaliciju i šta možemo da očekujemo u subotu, na novom ekološkom ustanku.

U magarećem kutku moći ćete da vidite kako se Bunga Palma snalazi u ulozi držača telefona preko koga se fanovima javlja predsednik.

Podcast Snaga uma: Una Senić o seksualnom isceljenju – Zašto mnoge žene ne uživaju u seksu?

Nova.rs
Tema nove epizode podcasta Snaga uma je oslobađanje seksualnosti u kontekstu rada na sebi. „Radila sam na isceljenju svoje seksualnosti i ono što je meni pomoglo volela bih da podelim sa drugima.
Tema nove epizode podcasta Snaga uma je oslobađanje seksualnosti u kontekstu rada na sebi. „Radila sam na isceljenju svoje seksualnosti i ono što je meni pomoglo volela bih da podelim sa drugima. To je pre svega naša povezanost, odnosno nepovezanost sa sopstvenim telom. Da li nam je telo povezano sa srcem i sa umom? I koliko smo uopšte svesni te konekcije? Tu je uvek prvi korak sesti i razmisliti do koje mere postoji uživanje u seksualnom odnosu“, rekla je Una Senić gostujući u novoj epizodi podcasta Snaga uma. Do koje mere je uopšte moguće ostvariti lični rast bez seksualnog oslobađanja i kako ostvariti duhovnu i telesnu povezanost sa partnerom neke su od tema ovog podcasta.

Podcast „Pitajte Đuru“ – Kolubara: umesto kiše, padaju opiljci

Nova.rs
Gde vozači GSP-a vrše nuždu?
Gde vozači GSP-a vrše nuždu? Kako se izboriti sa investitorom koji nije obezbedio gradilište? Šta pada umesto kiše u okolini Kolubare? Kako suvo stablo može da ugrozi nečiji život zbog nenadležnosti? Kako se izboriti sa agresivnim čoporom pasa lutalica? Kome prijaviti upravnika zgrade koji je novac za održavanje zadržao za sebe? Šta kad zajednička struja poskupi za 200%? Kako Gradsko stambeno raspolaže našim novcem? Zašto tate ne mogu da posećuju mame u porodilištu?

Podcast DLZ i Andrija Gerić: #NIJE ZA TV

Nova.rs
Početak nove sezone „Dobar loš zao“ obeležen je intoniranjem državne himne, posle koje je usledila žučna rasprava autora oko toga ko je od njih dvojice kriv što DLZ #nijezatv.
Početak nove sezone „Dobar loš zao“ obeležen je intoniranjem državne himne, posle koje je usledila žučna rasprava autora oko toga ko je od njih dvojice kriv što DLZ #nijezatv.

Usledio je pokušaj da se utvrdi u kakvoj to radnji radi Danilo Vučić, da li prva dama Srbije laže podjednako kao i njen muž, a na kraju prvog dela emisije voditelji su se pridružili mafijaškom slavlju na kom je sin Dragana J. Vučićevića ispraćen u vojsku.

Premijerni gost u novoj sezonu je Andrija Gerić, odbojkaški šampion i sportski psiholog. On je govorio o uplivu države u sport, olimpijskim krahovima i sportskoj budućnosti naše dece u antidržavi.

U „Magarećem kutku“ posetili smo zajedno sa Jovanom Jeremić grob njene babe (i dede).