#121 Stefan Tošović o akcijanju i akciji u sportu i medijima

Pokretači
Stefan Tošović je čovek iza Akcijanja u akciji, jednog od najboljih novih medijskih projekata koji približavaju sport, fitnes ali i druge discipline gledaocima.
Stefan Tošović je čovek iza Akcijanja u akciji, jednog od najboljih novih medijskih projekata koji približavaju sport, fitnes ali i druge discipline gledaocima. Stefan, inače bivši urednik Men’s Healtha Srbija, je podelio i svoje uvide u svet fitnesa i medija, dve industrije koje su se ozbiljno promenile u protekloj deceniji.
Beleške na TheNutshellTimes.com

Podržite Pokretače na patreon.com/belgrade ili paypal.me/sgarcevic

#120 Juni 93 iliti kako pokrenuti džinovski poduhvat u Žiči

Pokretači
Destilerija Juni 93 je pokrenuta kao omaž sjajnom voću i bilju koje se gaji u Srbiji, a od strane našeg iseljenika u Engelskoj.
Destilerija Juni 93 je pokrenuta kao omaž sjajnom voću i bilju koje se gaji u Srbiji, a od strane našeg iseljenika u Engelskoj. Sa njihovim brand ambasadorom Nikolom Kozomorom sam pričao o lepotama džina, probijanju na tržište i vrednosti kombinovanja vrhunske strane ekspertize i sjajne domaće baze.

Podržite na patreon.com/belgrade i paypal.me/sgarcevic

#119 Bor u Veneciji, Moderni u Beogradu

Pokretači
„Osmi kilometar“ je postavka koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjem Bijelanu Arhitekture u Veneciji, i koja se bavi jedinstvenim nasleđem grada Bora, ali i izazovima sa kojima se on susreće.
„Osmi kilometar“ je postavka koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjem Bijelanu Arhitekture u Veneciji, i koja se bavi jedinstvenim nasleđem grada Bora, ali i izazovima sa kojima se on susreće. Autori postavke su Moderni u Beogradu, grupa arhitekata entuzijastičnih da predstave naše modernističko nasleđe, i sa Snežanom Zlatković i Daliom Dukanac sam razgovarao o Boru, Veneciji, ulogom i promocijom arhitekture i zašto entuzijazam ima limite.

Beleške na TheNutshellTimes.com
Podržite na patreon.com/belgrade i paypal.me/sgarcevic

#118 Jelena Tašin o poledanceu, arhitekturi, sportu i TV takmičenjima

Pokretači
Jelena Tašin se kroz svoje obrazovanje pripremala da bude arhitekta, međutim ljubav prema poledanceu ju je učinila jednom od pionirki ovoga uzbudljivoga sporta, koja svoje znanje statike primenjuje u zahtevnim koreografijama.
Jelena Tašin se kroz svoje obrazovanje pripremala da bude arhitekta, međutim ljubav prema poledanceu ju je učinila jednom od pionirki ovoga uzbudljivoga sporta, koja svoje znanje statike primenjuje u zahtevnim koreografijama. Pričali smo o tome kako izgleda pokrenuti pole dance sport u Srbiji, kako je učestvovati u „Ja imam talenat“ i zašto treba da budete strpljivi u traženju discipline koja će vas opčiniti (i održavati fit).
Pomozite Pokretačima: patreon.com/belgrade i paypal.me/sgarcevic
Beleške:
https://www.instagram.com/jelena.tasin

Pole Dance & Aerial Hoop treninzi u Beogradu

https://lafayette.rs/

# 117 Nenad Stojanović o kafi i kafedžijstvu

Pokretači
Nenad Stojanović je jedna od glvanih faca na beogradskoj third wave coffee sceni: više puta nagrađivani barista, on je pravio najbolje kafe u Beogradu u Pržionici (D59B), ali sada i u Bloom coffee-u i sjajnom novo kafeu u Hotelu Beograd.
Nenad Stojanović je jedna od glvanih faca na beogradskoj third wave coffee sceni: više puta nagrađivani barista, on je pravio najbolje kafe u Beogradu u Pržionici (D59B), ali sada i u Bloom coffee-u i sjajnom novo kafeu u Hotelu Beograd. Pričali smo o čarima ugostiteljstva, potencijalu turske kafe (koje proslavlja 500 godina u Beogradu ove godine!) kao i o tome kako „zauzdati“ trend kao što je bila zanatska kafa pre par godina…
Pomozite Pokretačima: patreon.com/belgrade i paypal.me/sgarcevic
Beleške:
https://www.instagram.com/nenadstojanovic1/
Hotel Beograd (Balkanska, kod ugla sa Nemanjinom)
https://www.instagram.com/bloomcoffeebg/
https://soundcloud.com/srdjan-garcevic/61-matija-belkovic-i-matija-hrkac-cogito-coffee-zagreb

#116 Sa Tijanom Faćol do Ginfinity-a i Subotice

Pokretači
Tijana i Boris Faćol iz Subotice su jedni od prvih proizvođača zanatskog džina na sve „uzavrelijem“ srpskom tržištu.
Tijana i Boris Faćol iz Subotice su jedni od prvih proizvođača zanatskog džina na sve „uzavrelijem“ srpskom tržištu. Pričali smo o njihovom putu od rakije do džina, nagradama koje su osvojili sa svojim sjajnim kreacijama kao i o Subotici, vrlo jedinstvenom i divnom gradu, koji je sve više na preduzetničkoj mapi.

Donirajte na paypal.me/sgarcevic ili patreon.com/belgrade

Zabeleške:
Ginifinity sajt (https://ginfinity.rs/) i instagram (https://www.instagram.com/gin_finity/)
O Subotici: https://thenutshelltimes.com/2020/03/03/where-to-go-in-serbia-in-2020/
Još jedan Subotičanin pokretač : https://thenutshelltimes.com/2018/10/30/pokretaci-38-ognjen-vuckovic-samo-pivo-beograd-subotica/
O Rakiji: https://thenutshelltimes.com/2020/11/09/pokretaci-91-o-rakiji-uglavnom-sa-zoranom-radomanom

#114 Wagokoro: making mochi in Serbia

Pokretači
Naho Hata moved from Japan and opened Belgrade’s first mochi business, first as a dleivery business and then as a brick and mortar shop in 2020.
Naho Hata moved from Japan and opened Belgrade’s first mochi business, first as a dleivery business and then as a brick and mortar shop in 2020. We discuss the ups and downs of working in a foreign country (and culture), peculiarities of the Japanese approach to business and good things that Serbia has to offer.

Naho Hata je otvorila prvu japansku poslastičarnicu u Beogradu – prvo kao dostavu, a onda kao i radnju 2020. Pričali smo o lepim i lošim strana rada u stranoj zemlji (i kulturi), osobenostima japanskog pristupa posla i dobrim stvarima koje Srbija ima da ponudi.

#114 O nastavljanju, kad sve izgubi smisao

Pokretači
Zašto i kako nastavljati?
Zašto i kako nastavljati? Bilo u šetnji od 780km, bilo kada vam sve izgleda besmisleno i mračno jer vam se desila najgora stvar koje ste se uvek plašili…

Linkovi:

Homepostela

Home


https://barpodcast.fireside.fm/62
https://en.wikipedia.org/wiki/Wild:_From_Lost_to_Found_on_the_Pacific_Crest_Trail
https://www.goodreads.com/book/show/128534.Off_the_Road
https://en.wikipedia.org/wiki/Carrie_%26_Lowell
https://www.delfi.rs/knjige/61274_smrt_ivana_iljica_i_druge_pripovetke_knjiga_delfi_knjizare.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Nymphomaniac_(film)
https://en.wikipedia.org/wiki/Amor_fati