ZADOVOLjSTVO U TEKSTU – Rien de rien

Remarker
U novoj epizodi Zadovoljstva u tekstu, pod nazivom „Rien de rien“ Vladimir Cerić i Biljana Srbljanović analiziraju i interpretiraju film „Napoleon“ Ridlija Skota.
U novoj epizodi Zadovoljstva u tekstu, pod nazivom „Rien de rien“ Vladimir Cerić i Biljana Srbljanović analiziraju i interpretiraju film „Napoleon“ Ridlija Skota. Spektakularni biopic o najpoznatijem (i jedinom) francuskom caru, radjen u ključu privatna/javna persona, otvara brojna pitanja, zamerke, nedoumice i pohvale. Kakve veze imaju Hegel, Zdravko Čolić, Tomas Džeferson i Osmi putnik, Sofija Kopola i Papa Pije VII, kao i šta smo sve videli, a šta nevideli, slušajte, lajkujte, komentarišite, šerujte i šaljite novi ZUT.

ZADOVOLjSTVO U TEKSTU – Efekat Daning-Kruger

Remarker
U novoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“ pod naslovom „Efekat Daning-Kruger“, koju smo snimali uživo pred publikom od skoro osamdeset ljudi, pričamo o seriji „Deca zla“, prvom domaćem ostvarenju na platformi HBOmax u produkciji Telekoma Srbija i Firefly.
U novoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“ pod naslovom „Efekat Daning-Kruger“, koju smo snimali uživo pred publikom od skoro osamdeset ljudi, pričamo o seriji „Deca zla“, prvom domaćem ostvarenju na platformi HBOmax u produkciji Telekoma Srbija i Firefly. Objektivno ogroman uspeh i istoimenog romana Miodraga Majića i same serije, i u komercijalnom smislu i kod kakve-takve umetničke kritike, povod je da potražimo razloge za to. Da li je ovaj kriminalistički polu-proceduralni, tangencijalno politički triler u adaptaciji za ekranske medije prevazišao upadljive probleme proznog teksta, o čemu govori (i zašto), o čemu se uopšte radi (i zašto) pokušali smo da analiziramo i interpretiramo u našem uobičajenom stilu.

Lajkujte komentarišite, šerujte i šaljite, mnogo nam znači!

Tetke S04E04 – Sajsi 20 godina sa nama i uz nas

Remarker
SAJSI 20 GODINA SA NAMA IZ UZ NAS

Sajsina godina je bila nezaboravna i došla je kod Tetki da proslavimo i da porazgovaramo o koncertu za 20 godina karijere, novoj muzici, izazovima u majčinstvu i kako će detetu da objasni da je MAJKA MAJKOVALA.

SAJSI 20 GODINA SA NAMA IZ UZ NAS

Sajsina godina je bila nezaboravna i došla je kod Tetki da proslavimo i da porazgovaramo o koncertu za 20 godina karijere, novoj muzici, izazovima u majčinstvu i kako će detetu da objasni da je MAJKA MAJKOVALA.

ZADOVOLjSTVO U TEKSTU – Wo ist Tito?

Remarker
U najnovijoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“, pod nazivom „Wo ist Tito?“ pričamo o filmu „Heroji Halijarda“, koji je pisao, režirao i u kome igra Radoš Bajić.
U najnovijoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“, pod nazivom „Wo ist Tito?“ pričamo o filmu „Heroji Halijarda“, koji je pisao, režirao i u kome igra Radoš Bajić. Kako je ovaj glumac prešao put od uloge srčanog Titovog partizana (remek delo „Partizanska eskadrila“), preko važne podrške kasnom Crnom filma („Na putu za Katangu“, izdavač knjiga Živojina Pavlovića), zatim puzajuće uvodjenja treš komedija, kao sredstva primitivizacije društva, u državni mejstrim („Sekula i njegove žene“, „Sekula se ponovo ženi“), preko trijumfalnog pohoda diskursa primitivizma kroz državne medijske institucije („Selo gori, a baba se češlja“) da bi na kraju došlo do potpunog ideološkog i formalnog zaokreta, kad postaje kamikaza nove revizionističke paradigme, te kao ustoličeni državni reditelj, sa pristupom neograničenim a takodje državnim resursima, snima promo-četnička ostvarenja kao što su „Ravna gora“ i „HEroji Halijarda“ koji smo gledali da vi ne biste morali.

ZADOVOLjSTVO U TEKSTU – Poraslo dete osamostalilo se

Remarker
U novoj epizodi “Zadovoljstva u tekstu” pod nazivom “Poraslo dete, osamostalilo se” razgovaramo o filmu “Openhajmer” Kristofera Nolana, ostvarenju koje je, uz “Barbi” obelezilo ovu sezonu, ali i godinu.
U novoj epizodi “Zadovoljstva u tekstu” pod nazivom “Poraslo dete, osamostalilo se” razgovaramo o filmu “Openhajmer” Kristofera Nolana, ostvarenju koje je, uz “Barbi” obelezilo ovu sezonu, ali i godinu. Da li je u pitanju “biopik” i ako jeste, cija je biografija, sta nervira Openhajmera od miloste Opija, dok cepa atome (u bukvalnom smislu), sta je ulepsano, a sta precutano u filmu o ocu atomske bombe, kakve veze imaju “Riba zvana Vanda” i Toma Nikolic (nije groblje) slusajte, lajkujte, serujte i saljite u novom ZUT-u.

ZADOVOLjSTVO U TEKSTU – Barbi kao volja i predstava

Remarker
U 217. epizodi Hartefaktovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „Barbi kao volja i predstava“ Biljana Keller i Vladimir Cerić govore o najgledanijem filmu 2023. godine – “Barbie”.
U 217. epizodi Hartefaktovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „Barbi kao volja i predstava“ Biljana Keller i Vladimir Cerić govore o najgledanijem filmu 2023. godine – “Barbie”.

U Barbilendu je sve pink… svi su srećni, Barbike i Kenovi, sve dok jednog trenutka, na žurci, stereotipna Barbi (Margo Robi) ne upita ostale „Da li ponekad razmišljate o smrti?“. U tom trenutku za nju sve krene nizbrdo: nepostojeća voda u tušu postane hladna, plastični doručak koji inače i ne jede izgori, spuste joj se stopala, pojavi joj se celulit… Barbi mora da krene na heroinino putovanje u Los Anđeles, u pratnji glavnog Kena (Rajan Gosling), da podigne petu, da prekine crne misli, izgubi celulit, da joj doručak koji ne jede ne izgori.

Hvala što nas slušate!

TETKE S04E01 – Tetke (ni)su blizu

Remarker
Vratile smo se, Tetke i četvrtu sezonu to rade drugačije.
Vratile smo se, Tetke i četvrtu sezonu to rade drugačije. Opet kao duo, Alexis i Goran najavljuju događaje za Nedelju ponosa sa svojim gostima, Filipom Vulovićem iz Prajda i Patrikom Lazićem iz Heartefact-a, rediteljem predstave Naš sin, koju posebno preporučujemo iz programa Nedelje ponosa.