#078 Nevena Tomović i Vanja Jakovljević 11.10.2022.

Liceulice FM
Najšira javnost prodavačice i prodavce našeg magazina vidi dok na ulici prodaju magazin, ali njihova svakodnevica znatno je kompleksnija od toga.
Najšira javnost prodavačice i prodavce našeg magazina vidi dok na ulici prodaju magazin, ali njihova svakodnevica znatno je kompleksnija od toga. Budući da dolaze iz različitih marginalizovanih grupa, njima je potrebna kontinuirana psiho-socijalna podrška, a naše koleginice Nevena Tomović i Vanja Jakovljević čine tim koji im svakog dana tu podršku i pruža. Sa njima smo u novoj epizodi naše radio emisije razgovarali o tome šta sve podrazumeva rad sa prodavačicama i prodavcima magazina „Liceulice“.

#077 Dunja Karanović 27.09.2022.

Liceulice FM
Bavljenje aktivizmom u malim sredinama može biti istinski herojski čin.
Bavljenje aktivizmom u malim sredinama može biti istinski herojski čin. U našem magazinu smo tokom ove godine realizovali serijal tekstova „Heroji promene” u kojem se naša saradnica Dunja Karanović upravo bavila pričama o takvim pojedinicma ili kolektivima – onima koji u svojim sredinama „prave razliku”. O tome kako „heroji promene“ čine svoja mesta boljim za život, razgovarali smo sa Dunjom u novoj epizodi naše radio emisije.

#076 Nebojša Krivokuća 21.06.2022.

Liceulice FM
Nebojša Krivokuća je slogandžija, glas iz radija i autor bloga i podkasta Prešlicavanje, a već više od godinu dana u našim novinama predlaže albume i pesme u rubrici Prešlicavanje za Liceulice.
Nebojša Krivokuća je slogandžija, glas iz radija i autor bloga i podkasta Prešlicavanje, a već više od godinu dana u našim novinama predlaže albume i pesme u rubrici Prešlicavanje za Liceulice. U ovoj emisiji smo sa njim razgovarali o pesmama koje pokreću na razmišljanje, pobunu i ples.

#075 Stefan Slavković i Stefan Aleksić 10.05.2022.

Liceulice FM
Kako se o radnim pravima govori u medijima, i da li razgovor o njima služi samo za sitna predizborna potkusurivanja?
Kako se o radnim pravima govori u medijima, i da li razgovor o njima služi samo za sitna predizborna potkusurivanja? O tome zašto je važno ponovo promisliti i osmisliti načine o tome kako se artikuliše borba za radna prava, razgovarali smo sa novinarem Stefanom Slavkovićem i sa Stefanom Aleksićem iz Centra za politike emancipacija.

#074 Vujo Ilić 14.04.2022.

Liceulice FM
Izbori su došli i prošli, ali šta je ostalo iza njih, i šta je ostalo od same ideje demokratije u našem društvu?
Izbori su došli i prošli, ali šta je ostalo iza njih, i šta je ostalo od same ideje demokratije u našem društvu? O tome šta izbori znače, šta bi mogli da znače, ali zašto oni nikako nisu i jedini uslov ili garant demokratičnosti jedne zajednice razgovarali smo sa politikologom Vujom Ilićem.

#073 Miša Stojiljković 01.02.22.

Liceulice FM
Miša Stojiljković je poznato TV lice i poznati radijski glas, psiholog po profesiji, tata dvojice dečaka i dugogodišnji prijatelj LuL-a.
Miša Stojiljković je poznato TV lice i poznati radijski glas, psiholog po profesiji, tata dvojice dečaka i dugogodišnji prijatelj LuL-a.
O tome kako je to biti novinar klasičnog medija i u isto vreme pokretati nove medijske forme kao što je podcast „Iz muškog ugla“, kako je to biti otac u Srbiji, koliko izazova ta uloga donosi sa sobom, kako se rabijaju predrasude koje roditeljstvo nosi sa sobom i da li je lakše ili teže biti roditelj u našoj zemlji ili na nekom drugom kraju planete pričali smo sa Mišom u još jednoj ekskluzivnoj i jubilarnoj epizodo LuLFM-a.

#071 Aleksandra Sanja Urošević 14.12.2021.

Liceulice FM
Ovaj put smo ugostili Sanju Urošević, rediteljku emisije Dobro jutro, deco Prvog programa Radio Beograda, muzičarku, autorku nekolicine pozorišnih predstava u zemlji i regionu, dva kratka igrana filma za decu i dve knjige kratkih priča za decu.
Ovaj put smo ugostili Sanju Urošević, rediteljku emisije Dobro jutro, deco Prvog programa Radio Beograda, muzičarku, autorku nekolicine pozorišnih predstava u zemlji i regionu, dva kratka igrana filma za decu i dve knjige kratkih priča za decu.
Sa Sanjom smo pre svega razgovarali o stvaralaštvu za decu, ulozi klasičnih i novih medija u tom procesu, ali i nezavisnoj umetničkoj sceni u Srbiji.

#072 praznično prešlicavanje za liceulice

Liceulice FM
Dobro je znati da u životu postoje stvari koje su izvesne i koje se sa sigurnošću mogu predvideti. „Božićne kompilacije“ su svakako jedna od njih.
Dobro je znati da u životu postoje stvari koje su izvesne i koje se sa sigurnošću mogu predvideti. „Božićne kompilacije“ su svakako jedna od njih. Pred vama je specijalni Liceulice praznični miks koji je sastavio Nebojša Krivokuća, uz želje i čestitke naših prodavačica i prodavaca. Pevajte sa nama pred doček godine koju ćemo zajedno činiti boljom i raspevanijom. Drugu opciju nemamo!

#070 Ivan Ergić 16.11.2021.

Liceulice FM
Ovog puta smo ugostili Ivana Ergića, nekadašnjeg fudbalera Bazela i naše fudbalske reprezentacije, ali i pesnika i kolumnistu koji je svoje tekstove, između ostalog, obajvljivao i u magazinu Liceulice.
Ovog puta smo ugostili Ivana Ergića, nekadašnjeg fudbalera Bazela i naše fudbalske reprezentacije, ali i pesnika i kolumnistu koji je svoje tekstove, između ostalog, obajvljivao i u magazinu Liceulice. Sa Ivanom smo razgovarali o tome kakva sve značenja i slojeve profesionalni sport nosi u sebi – od političkog i društvenog značaja pa do uticaja na mlade ljude koji se njim bave ili ga prate.

#069 Branislav Trifunović 19.10.2021.

Liceulice FM
Ovaj put nam je u gostima bio Branislav Trifunović, glumac, ali i jedan od pokretača magazina Liceulice.
Ovaj put nam je u gostima bio Branislav Trifunović, glumac, ali i jedan od pokretača magazina Liceulice. Razgovarali smo i o našem magazinu, promovisali neke nove akcije i sećali se kako je sve izgledalo na početku, ali i o raznim drugim temama – od toga zašto je bitno stvarati umetnost koja se bez kompromisa hvata u koštac sa teškim, a važnim temama preko toga kako izgleda baviti se glumom u svetu koga oblikuju pandemija i manjak direktne komunikacije pa do toga koji je bio prvi film zbog koga se Bane rasplakao.