Mira Furlan: Udahni, izdahni, to je sve – februar/veljača 23, 2021

Između redova - RSE
Glumica Mira Furlan preminula je 20. januara od posljedica virusa Zapadnog Nila.
Glumica Mira Furlan preminula je 20. januara od posljedica virusa Zapadnog Nila. Ova ikona jugoslovenskog glumišta na početku devedesetih odlazi u Ameriku, gdje će se snaći i igrati u nekim ostvarenjima, ali nikada doživjeti zvjezdani status koji ima na prostoru bivše Jugoslavije i danas.

Šta je tako uznemirilo javnost bivše Jugoslavije nakon smrti Mire Furlan? Zašto je toliko ljudi imalo potrebu da na mrežama i u medijima podijeli osjećanja? Da li smo se u njenoj priči prepoznali? Slušajte u ovoj epizodi podcasta Između redova. Također ćete čuti dijelove Mirinog pisma upućenog sugrađanima 91.godine, koje je u javnosti zaživjelo tek nakon njene smrti, a koje su za nas čitali su i komentarisali građani Zagreba, Beograda i Sarajeva.

Biden u borbi za zaceljivanje američkih podela – januar/siječanj 19, 2021

Između redova - RSE
Nijedan američki predsednik nije se suočavao istovremeno sa toliko izazova kao Joe Biden.
Nijedan američki predsednik nije se suočavao istovremeno sa toliko izazova kao Joe Biden. Prva pandemija nakon Španske groznice 1918, najveća ekonomska kriza posle Velike depresije 1930-ih i najdublje podele u zemlji od Građanskog rata 1861-5. Koliko će mu u tome pomoći bogato političko iskustvo, retko umeće da od suparnika pravi saveznike i snaga da prevaziđe lične tragedije? Poslušajte u novoj epizodi podcasta ‘Između redova’.

Ana Brnabić: Prvo odbrana Vučića, onda ostalo – novembar/studeni 01, 2020

Između redova - RSE
Ana Brnabić nastavlja još jedan mandat na čelu Vlade Srbije kao premijerka u senci predsednika države Aleksandra Vučića.
Ana Brnabić nastavlja još jedan mandat na čelu Vlade Srbije kao premijerka u senci predsednika države Aleksandra Vučića. U nastavku mandata na prvom mestu biće joj, po sopstvenom priznanju, bezbednost Vučića i Republike Srbije. Sa čim Ana Brnabić ulazi u novi mandat slušajte u podcastu ‘Između redova’.

Sukob Zorana Milanovića sa ’drukerima’, ’narikačama’ i drugima – oktobar/listopad 15, 2020

Između redova - RSE
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je kao retko ko u novijoj hrvatskoj istoriji uzburkao domaću javnost žestokim napadima na svoje kritičare, nazivajući ih drukerima, Amazonkama, zaštitnicma jazavaca, predvodnicima Kabale.
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je kao retko ko u novijoj hrvatskoj istoriji uzburkao domaću javnost žestokim napadima na svoje kritičare, nazivajući ih drukerima, Amazonkama, zaštitnicma jazavaca, predvodnicima Kabale. Pri tom je uglavnom reč o licima iz levičarsko-liberalnog miljea, što su pojedini desničarski portali pozdravili nazivajući ga „naš novi Orban“, te da se obračunava sa levicom “argumentima desnice”.

Šta je pozadina ovakvih Milanovićevih istupa slušajte u podkastu “Između redova”.

Đukanovićevih trideset godina vlasti – septembar/rujan 19, 2020

Između redova - RSE
Kako je DPS Mila Đukanovića, nakon 30 godina vladavine u Crnoj Gori, ostao u manjini?
Kako je DPS Mila Đukanovića, nakon 30 godina vladavine u Crnoj Gori, ostao u manjini? Dragan Štavljanin podseća na Đukanovićev put od saveznika Slobodana Miloševića do njegovog ljutog protivnika i kasnije političke zaokrete. Slavljen je kao otac nacije, ali i optuživan za korupciju i autoritarnu vladavinu. Sada će kao šef države morati da deli vlast sa opozicionom koalicijom, koju optužuje da je nacionalistička i prosrpska.