Lekari Dani Milovanović i Srdjan Lukić: da li se pandemija nastavlja

Radio Karantin
Omikron soj je zarazniji od svojih prethodnika ali veliki broj zaraženih ima blaže oblike bolesti i broj smrtnih slučajeva u odnosu na Delta soj je manji.
Omikron soj je zarazniji od svojih prethodnika ali veliki broj zaraženih ima blaže oblike bolesti i broj smrtnih slučajeva u odnosu na Delta soj je manji. Da li to znači da smo na početku jedne nove, drugačije faze života sa virusom?

Odnos srpskog društva prema Novaku Djokoviću – navijanje ili idolopoklonstvo?

Radio Karantin
Da li je u Srbiji moguća kritička debata oko Novaka Djokovića?
Da li je u Srbiji moguća kritička debata oko Novaka Djokovića? Da li se bezobrazno kitimo uspesima sportista i da li tim ljudima pridajemo previse značaja? Gosti Radio karantina su antropolog sporta Ivan Djordjević i kolumnista Dragan Bursać.

Šta nam zaista znači Novak Djoković – najava

Radio Karantin
Novak Djoković prolazi kroz možda najveću krizu u svojoj blistavoj karijeri.
Novak Djoković prolazi kroz možda najveću krizu u svojoj blistavoj karijeri. Zapadna publika nije mu naklonjena već dugo – zbog čega? Istovremeno, u Srbiji je veoma teško voditi kritičku debatu o najuspešnijem teniseru i prišati i o njegovim manama, a ne samo uspesima. Da li u obožavanju Djokovića srpsko društvo prelazi granicu zdravog odnosa prema uspešnima? Da li nam Djoković služi za dalje podgrevanje mita o Srbima kao žrtvama? Koja je uloga vrhunskog sportiste u društvu? O tome za novi Radio karantin govore antropolog sporta Ivan Djordjević i kolumnista Dragan Bursać. Radio karantin, sreda 12 januar.

Ušli smo u treću godinu pandemije – da li će biti i poslednja?

Radio Karantin
Ušli smo u treću godinu pandemije – neki mirno i kod kuće jer su vatrometi i ulične proslave otkazani, neki sa Karleušom i Kalašnjikovim.
Ušli smo u treću godinu pandemije – neki mirno i kod kuće jer su vatrometi i ulične proslave otkazani, neki sa Karleušom i Kalašnjikovim. Nadajmo se da će nam svima ovo biti poslednja pandemijska godina. Omikron soj širi se velikom brzinom ali izgleda da šalje manji broj ljudi u bolnicu nego oni prethodni sojevi. Neki epidemiolozi kažu da će kovid uskoro biti isto što i običan grip. Kako smo uopšte došli dovde, kako je sve počelo i šta smo mogli bolje? I još važnije, kako ćemo dalje?

Koja je svrha udruženja kao Ujedinjeni protiv kovida ako ih vlast ignoriše

Radio Karantin
Epidemiolog Ivana Prokić i pulmolog Slavica Plavšić su članice neformalnog savetodavnog tela za borbu protiv pandemije, Ujedinjeni protiv kovida.
Epidemiolog Ivana Prokić i pulmolog Slavica Plavšić su članice neformalnog savetodavnog tela za borbu protiv pandemije, Ujedinjeni protiv kovida. Kako same kažu, vlast ignoriše njihove ideje i predloge, a ako ih nekada i usvoji – to uradi kad je već kasno i pripisuje ih sebi. Čemu onda uopšte služe ovakva udruženja i da li su ona medicinska opozicija? I šta je za ove dve godine vlast u Srbiji uradila dobro a šta loše u borbi protiv pandemije?

Lični doživljaji pandemije – u Šendženu i Čačku

Radio Karantin
U drugom Radio karantinu posvecenom ličnim iskustvima iz ove sada već skoro dve pandemijske godine, čućete muzičkog producenta Marka Jovanovića u Šendženu u Kini i taksistu Aleksandra Selakovića u Čačku.
U drugom Radio karantinu posvecenom ličnim iskustvima iz ove sada već skoro dve pandemijske godine, čućete muzičkog producenta Marka Jovanovića u Šendženu u Kini i taksistu Aleksandra Selakovića u Čačku.

Lični doživljaji pandemije posle dve godine – prvi deo

Radio Karantin
Uskoro će dve godine od izbijanja pandemije. Život se polako vratio u nekakvu normalu, ali zapravo ništa nije normalno.
Uskoro će dve godine od izbijanja pandemije. Život se polako vratio u nekakvu normalu, ali zapravo ništa nije normalno. Mnogi su ostali bez svojih najmilijih, virus i dalje kruži i menja oblik, jedan deo sveta prepucava se oko toga da li treba vakcinisati se ili ne, drugi deo nema tu privilegiju jer nema vakcine. Ovo je priča koja se nastavlja i kojoj se kraj ne nazire, ali ipak, posle skoro dve godine, probaćemo da se osvrnemo unazad i prodjemo kroz lične dozivljaje ove istorije u nastajanju. Danas su moji gosti u Veroni i Melburnu.

Dve godine pandemije: Šta smo sve proživeli a šta nas tek čeka – najava

Radio Karantin
Posle skoro dve godine pandemije, zbog novog soja korona virusa zemlje ponovo zatvaraju granice; Austrija uvodi novi karantin a uskoro i obaveznu vakcinaciju, njeni susedi razmatraju iste mere.
Posle skoro dve godine pandemije, zbog novog soja korona virusa zemlje ponovo zatvaraju granice; Austrija uvodi novi karantin a uskoro i obaveznu vakcinaciju, njeni susedi razmatraju iste mere.
Koliko nam se zivot promenio za ove dve godine, kako sada gledamo na pocetak pandemije, kako smo je doziveli i kako je prezivljavamo.
Tokom decembra i januara za Radio karantin govore taksisti, pekari, vozaci kamiona, gradjevinari, lekari i drugi. Kako nam je bilo, kako nam je sada i sta nas tek ceka. Radio karantin – svake srede