Dejan Dražić (DexRock) – VOL.7

Sofra sredom
Dejan Dražić rođen je u Mokrinu 2000 god.
Dejan Dražić rođen je u Mokrinu 2000 god. Učenik je Tehničke škole u Kikindi. Jedan je od najpoznatijih Youtube-era na ovim prostorima. Ima svoj Youtube kanal – Dex Rock. Bavi se gejmingom i strimovanjem tutorijala za Minecraft. Od nedavno organizuje dešavanja pod imenom “Dex Rock vs. Rock Fam”, gde uživo sa svojim fanovima radi Youtube izazove.

Nevena Zelunka Cvijetić (Hleb i Lale) – VOL.6

Sofra sredom
Nevena Zelunka Cvijetić voli da kuva, fotografiše hranu, putuje i jednostavnost.
Nevena Zelunka Cvijetić voli da kuva, fotografiše hranu, putuje i jednostavnost. Fotografisanje i stilizovanje hrane ju je uvek posebno zanimalo i to ju je inspirisalo da započne pisanje bloga o hrani i životu Hleb i Lale 2012.godine. Blogom, fotografisanjem i stilizovanjem hrane se bavi profesionalno, održava radionice fotografisanja i radionice kuvanja, i zajedno sa joga instruktorom, Slobodanom Slavica, organizuje Zdrava, čarobna jutra i večeri, događaj koji spaja jogu i ukusnu, celovitu vegetarijansku ishranu. Snimila je tri serijala Hleb i lale emisije za ljubitelje kuvanja na Kitchen TV-u, organizovala u sklopu društva Gozba druženja uz jedinstvenu hranu u Srbiji i Hrvatskoj i učestvovala u izradi dva kuvara.
Živi i radi u Bačkom Petrovcu.

Boško Kustudić (Razbeerbriga) – VOL.5

Sofra sredom
Boško Kustudić je profesor geografije koji se za vreme studija bavio pozivom turistički vodič (osoba koja sedi pored vozača u autobusu i uvek ima mikrofon u ruci ;)) a nakon povratka iz Amerike počeo je da radi kao merchandiser u jednoj od najvećih kompanija u Srbiji, gde danas radi kao Porftolio manager zadužen za 3 brenda i 3 tržišta.
Boško Kustudić je profesor geografije koji se za vreme studija bavio pozivom turistički vodič (osoba koja sedi pored vozača u autobusu i uvek ima mikrofon u ruci ;)) a nakon povratka iz Amerike počeo je da radi kao merchandiser u jednoj od najvećih kompanija u Srbiji, gde danas radi kao Porftolio manager zadužen za 3 brenda i 3 tržišta. Iz hobija se bavi ronjenjem i planinarenjem a njegov poslednji uspeh možete da vidite na njegovoj cover fotografiji na FB profilu 🙂 Sve posmatra kao jednu veliku avanturu, i uvek je u potrazi za novom.
Kao pasionirani ljubitelj kraft piva deo je vesele ekipe #razbeerbriga iz Novog Sada čiji je suvlasnik i CEO.

RazBeerbriga je prva Novosadska, nezavisna craft pivara osnovana 2015. godine sa ciljem da se domaćem tržištu ponude specijalna, nepasterizovana piva od prirodnih sastojaka.
Kao jedni od pionira kraft scene u Srbiji nastoje da sve što rade unutar pivare, ali i van nje, bude bazirano prvenstveno na dobrim ljudskim odnosima, poštovanju i širenju ljubavi ka craft pivarstvu. Zajednica u kojoj žive uvek im je na prvom mestu. Iz tog razloga, podržavaju lokalne proizvođače i nastoje da što veći broj sirovina i opreme kupuju upravo od naših komšija.
Kao društveno odgovorna pivara, nastoje da budu deo kulturnih i društvenih dešavanja, pomognu zajednici i daju svoj doprinos mladima oko sebe uključujući ih u sve svoje projekte.

Ana Babić (Škrabac) – VOL.4

Sofra sredom
Ana Babić je rođena u Kikindi 1987.godine.
Ana Babić je rođena u Kikindi 1987.godine. Trenutno živi i radi u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek dizajn enterijera. Nameštaj i enterijer su njena prva ljubav, a ilustracija je nešto što se uvek provlačilo a sada je došlo u prvi plan kroz njen brend Škrabac. Kroz svoj dizajn, uvek pokušava da svakodnevnim predmetima doda nešto što ih čini zabavnim za upotrebu.
Učestvovala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Creative Space Serbia, Ghost Project, 100% Future Serbia, Belgrade Design Week). Njeni radovi su objavljeni u nekoliko knjiga i časopisa (Design and Design, European Product Design, Architectural Crossovers – MONITOR, Office et culture). Škrabac je trenutno njen glavni posao. Škrabac proizvodi se prave od nule. Proces se sastoji od kupovine materijala od domaćih kompanija, izrade krojeva, šivenja, štampanja. Svaki proizvod je od početka do kraja dizajniran do detalja. Ono što je bitno da se spomene je saradnja sa velikim brojem malih firmi i preduzeća, jer je cilj da se uposli što više lokalnog biznisa. Sve je napravljeno u Srbiji sa mnogo ljubavi. Škrabac unosi dozu humora u svakodnevicu, jer se kroz duhovitu ilustraciju prenose svima bliske i čitljive poruke.

Mihail Dudaš – VOL.3

Sofra sredom
Mihail Dudaš dolazi iz Novog Sada i naš je reprezentativac u desetoboju.
Mihail Dudaš dolazi iz Novog Sada i naš je reprezentativac u desetoboju. Ima 29 godina, a do sad je osvojio par medalja od kojih svaka iza sebe ima posebnu priču. S obzirom na prirodu njegovog “posla“, Mihail je takođe proputovao pola sveta, upoznao sjajne ljude i proživeo sve što spada pod izrekom: “Gde ima padova, ima i uspona“.

Tijana Grumić – VOL.2

Sofra sredom
Tijana je rođena u Novom Sadu, odrasla u Staroj Pazovi, sad živi u Beogradu, a letnje raspuste kao mala provodila je u banatskom selu Vojvoda Stepa i u sremačkom selu Pavlovci, ispod Fruške gore.
Tijana je rođena u Novom Sadu, odrasla u Staroj Pazovi, sad živi u Beogradu, a letnje raspuste kao mala provodila je u banatskom selu Vojvoda Stepa i u sremačkom selu Pavlovci, ispod Fruške gore. Maštala je o tome da kada poraste bude paleontološkinja, ali je ipak postala dramska spisateljica (iako nije mnogo porasla).
Svoju prvu dramu napisala je potpuno slučajno i onda joj se svidelo, pa je nastavila da piše – o detinjstvu, o porodici, o odrastanju… Često putuje, mnogo voli da plače, pomalo je nespretna, ali onda iz svega toga crpi inspiraciju. Raduje se da vam priča o tome kako je shvatila da to što piše ipak nije slučajnost, kako je pozorište magično i zašto je plakala pred jednom slikom u Kraljevskom muzeju u Amsterdamu.

Ninoslav Trajković – VOL.1, Part 2 – Put u Afriku

Sofra sredom
Ninoslav Trajković dolazi iz malog grada nazvanim Bečej.
Ninoslav Trajković dolazi iz malog grada nazvanim Bečej. Ima 25 godina. Student. Humanitarac. A najviše od svega je svetski putnik. On je Ninoslav Trajković. Sa svoja dva velika putovanja od preko 40.000 km, koji su bili humanitarnog karaktera, iz svog grada do Mongolije i nazad, i sa istog starta do Južne Afrike i to ni manje ni više nego „Jugom 55“ ovaj momak ima mnoštvo zanimljivih priča koje bi podelio sa vama.

Ninoslav Trajković – VOL1, Part 1 – Put u Mongoliju

Sofra sredom
Ninoslav Trajković dolazi iz malog grada nazvanim Bečej.
Ninoslav Trajković dolazi iz malog grada nazvanim Bečej. Ima 25 godina. Student. Humanitarac. A najviše od svega je svetski putnik. On je Ninoslav Trajković. Sa svoja dva velika putovanja od preko 40.000 km, koji su bili humanitarnog karaktera, iz svog grada do Mongolije i nazad, i sa istog starta do Južne Afrike i to ni manje ni više nego „Jugom 55“ ovaj momak ima mnoštvo zanimljivih priča koje bi podelio sa vama.