Zašto su džinglovi zarazni? / Goran i Miloš / ŽIŠKA podkast #74

Žiška Podcast
Kada nam je Anja predložila ovu epizodu, prevrnuli smo očima: opet ćemo ispasti smarači marketari koji smaraju o marketingu kako smara.
Kada nam je Anja predložila ovu epizodu, prevrnuli smo očima: opet ćemo ispasti smarači marketari koji smaraju o marketingu kako smara. Ispostavilo se, po ko zna koji put, da nemamo pojma ni o čemu!

Svi veeeoma emotivno reagujemo na NEKE džinglove! Pamtimo ih iz detinjstva, puca nas nostalgija kad ih čujemo ili krindžujemo kada nam se zapate u glavi. Kao deo istraživanja za ovu epizodu, postavio sam pitanje na LinkedIn i javilo se preko 170 ljudi sa novim predlozima. Većinu vašh primera ubacili smo u epizodu. Hvala svima koji su se uključili!

Kako postati influenser, a ostati umetnik? / Zombijana, Jelica i Milja / ŽIŠKA podkast #73

Žiška Podcast
Zombijanu ne treba dodatno predstavljati!
Zombijanu ne treba dodatno predstavljati! Sigurni smo da znate i volite njene radove, fore, aktivizam, baš kao i mi. Pozvali smo je u goste da pretresemo sve od Z do A! Pričale smo o tome o Zombijaninim počecima, uspehu njenih radova, ali i istrajavanju u tome da internet načini boljim mestom – crtež po crtež.

Solidarno protiv gladi / Solidarna kuhinja, Milja / ŽIŠKA podkast #72

Žiška Podcast
Pandemija korone je pooštrila probleme siromaštva i gladi sa kojima se naši sugrađani suočavaju.
Pandemija korone je pooštrila probleme siromaštva i gladi sa kojima se naši sugrađani suočavaju. Nezavisni kolektiv Solidarna Kuhinja već više od godinu dana svake nedelje skuva i podeli na stotine obroka u Beogradu.
Danas pričamo sa Milicom i Markom o tome kako je kolektiv nastao, šta je za njih solidarnost i kako svako od nas može da podrži Solidarnu kuhinju.

Slack čini MANJE produktivnim? / Miloš i Goran / ŽIŠKA podkast #71

Žiška Podcast
Poslovni messenger Slack je postao nezamenljiv alat.
Poslovni messenger Slack je postao nezamenljiv alat. Pogotovu tokom rada od kuće kada je to najlakši način da se obratiš kolegama. Suštinski, Slack je samo još brži mejl, pa bi i efikasnost trebalo da je eksplodirala sa svim ovim novim alatima! Međutim…

Da li reklame menjaju svet? / Jana, Milja / ŽIŠKA podkast #70

Žiška Podcast
Reklame blokiramo i preskačemo.
Reklame blokiramo i preskačemo. Kada ne možemo, onda se živciramo, jer uvek pokušavaju da nam prodaju nešto. Ali šta kad reklama ne prodaje proizvod, već ideju?
Danas pričamo o kampanjama koje doprinose društvenim promenama. Sa nama je Jana Savić Rastovac, kreativna direktorka agencije McCann Beograd, čiji radovi često adresiraju bitne društvene tenzije. Ovde možeš pogledati neke od primera pomenutih kampanja:
McCann Beograd: https://mccann.rs/cases/​

Da li će NFT revolucionizovati umetnost!? / Milan Ilić, Mališa Pušonja / ŽIŠKA podkast #69

Žiška Podcast
Možda ste pročitali na nekim portalima da je neki umetnik prodao .jpg sliku za 70 miliona dolara.
Možda ste pročitali na nekim portalima da je neki umetnik prodao .jpg sliku za 70 miliona dolara. Tačnije, da je nešto što se zove NFT, a da sliku svako može da skine na sledećem linku: https://www.christies.com/features/Monumental-collage-by-Beeple-is-first-purely-digital-artwork-NFT-to-come-to-auction-11510-7.aspx

E pa ni nama to nije bilo jasno, pa smo pozvali neke ljude koji sa razumeju u kripto da nam objasne šta se koji k…ripto dešava!?