Informacije za autore

Dobrodošli na stranu sa informacijama za autore podcasta. U narednih nekoliko pasusa predstavićemo vam ideju Podcast mreže iz ugla autora.

Opšte informacije o tome šta je Podcast mreža pogledajte ovde.

Podcast mreža agregira epizode pomoću javno dostupnih izvora i metoda (RSS feedovi, Mixcloud API, YouTube XML feedovi). U svrhu prikupljanja sadržaja koriste se isključivo javno dostupni sadržaji koji su već namenjeni agregaciji i deljenju poput RSS feedova ili audio/video embeda koji su omogućeni za korišćenje na stranama trećih lica, u skladu sa pravilima servisa na kojima se sadržaj nalazi.

Svi medijski sadržaji prikazuju se isključivo sa servera autora (bilo da se radi o audio fajlovima dostupnim kroz RSS feed ili materijalu dostupnom na platformama poput Mixclouda ili YouTubea) bez kopiranja na servere Podcast mreže što obezbeđuje očuvanje podataka o slušanosti koje autori već imaju*. Drugim rečima, svaka reprodukcija vašeg materijala na Podcast mreži biće prikazana u vašim analitičkim alatima, ukoliko ne postoji neka prepreka tome poput ad ili skript blokera na strani posetilaca Podcast mreže. Podcast mreža se u tom smislu ne razlikuje od popularnih programa za slušanje podcasta (Apple Podcasts, Google Podcasts, PocketCasts i drugi), te drugih internet strana koje mogu embedovati vaše postove sa Mixclouda ili YouTubea.

Jedan od ključnih ciljeva Podcast mreže je bolja vidljivost vašeg sadržaja. U tu svrhu svaka epizoda prikazana na Podcast mreži ima informacije o tome kako se pretplatiti ili pratiti vaš podcast, a naslov epizode vodi direktno na vašu web stranu.

Ukoliko mislite da bi vaš podcast trebalo da isključimo iz Podcast mreže, molimo vas javite nam i to ćemo učiniti u najkraćem mogućem roku, uz izvinjenje na neprijatnosti.

Ako vaš podcast nije na Podcast mreži, a želite da bude, molimo vas prijavite se ovde.

Takođe, za sve dodatne informacije možete koristiti naš kontakt.

Hvala na poseti!

* HTML5 audio element ima definisan preload=“none“, pa će svaki kontakt sa vašim serverom početi onda kada korisnik započne slušanje, a ne pri samom učitavanju playera.