Forum Evropa – Mladi u dijalogu između Kosova i Srbije

Remarker
Ova debata je rezultat saradnje mladih sa Kosova i Srbije, koji su učestvovali u Hartefaktovom programu Kosovske škole, obrazovnom i razmenskom programu posvećenom unapređenju saradnje između Kosova i Srbije, uključivanjem mladih iz obe zemlje i davanjem prostora za interakciju i razmenu mišljenja, stavova, čak i predrasuda, kako bi se bolje razumeli i upoznali.
Ova debata je rezultat saradnje mladih sa Kosova i Srbije, koji su učestvovali u Hartefaktovom programu Kosovske škole, obrazovnom i razmenskom programu posvećenom unapređenju saradnje između Kosova i Srbije, uključivanjem mladih iz obe zemlje i davanjem prostora za interakciju i razmenu mišljenja, stavova, čak i predrasuda, kako bi se bolje razumeli i upoznali.
Program se realizuje uz podršku Balkan Trust for Democracy, projekta The German Marshall
Fund of the United States and USAID-a.
Trina Binaku – menadžerka programa i razvoja, Inicijativa mladih za ljudska prava na Kosovu
Ivana Markulić – šef lokalne filijale u Srbiji, Regionalna kancelarija za saradnju mladih
Moderatori: Stefan Bošković i Aleksandra Pašić
Dizajner zvuka: Lidija Mirović
__

This debate is the outcome of the collaboration between youth from Kosovo and Serbia, who participated in Heartefact’s Kosovo School program, an educational and visiting program dedicated to enhancing cooperation between Kosovo and Serbia by involving youth from both countries and giving them space to interact and exchange opinions, attitudes, even prejudices, in order to better understand and meet one another.
The program is implemented with the support of the Balkan Trust for Democracy, a project of The German Marshall Fund of the United States and USAID.

Trina Binaku – Program and Development Manager, Youth Initiative for Human Rights Kosovo
Ivana Markulić – Head of Local Branch in Serbia, Regional Youth Cooperation Office

Moderators: Stefan Bošković and Aleksandra Pašić
Sound designer: Lidija Mirović

Advokat brani čoveka, ne delo

CITY SMART
Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac.

Serija „Branilac“ koja je pokupila simpatije publike, ali i dobre kritike, rađena je po istinim događajima opisanih u knjigama četvorice advokata među kojima je i niški advokat i publicista Oliver Injac. Po knjizi „Velike advokatske odbrane, snimljene su četiri epozode, a „Branilac“ je osim na malim ekranima, ovog leta bio prikazan i na Filmskim susretima.

#184 – festival „Na sopstveni pogon“ + Novi Obrt, Nikola i rizograf

Sceniranje
U okviru poslednje epizode Sceniranja, pričali smo o festivalu „Na sopstveni pogon“ koji se već sedmi put održava svugde, samo ne u Beogradu.
U okviru poslednje epizode Sceniranja, pričali smo o festivalu „Na sopstveni pogon“ koji se već sedmi put održava svugde, samo ne u Beogradu. Jasno je da se radi o decentralizaciji, i to uspešnoj, gde su ove godine uključene organizacije iz četiri grada (Zrenjanin, Smederevo, Užice i Kruševac). Detaljne informacije o kontekstu festivala, kulturnom programu kao i budućim planovima su sa nama podelile programske koordinatorke ovogodišnjeg izdanja. Organizator festivala je NKSS.
A nakon Maje i Sanje, pustili smo spremljeni prilog i pokušali da odgovorimo na pitanje „šta je to rizograf?“! Izmešane tropske informacije prolaznika u Uličnoj galeriji kao i teorijsko objašnjenje koje nam je dao Nikola iz štamparije Novi obrt su do kraja uspeli da odgonetnu o kakvoj je to mašini reč! Ili možda nisu.

Gošće: Maja Ćurčić i Sanja Radulović ispred festivala „Na sopstveni pogon“
Muzički urednik: Predrag Karanjac
Prilog snimile i pripremile: Jovana Lutovac i Jelena Mijić
Voditelj: Nemanja B.