KUPEK 328, Istorija antiratnog pokreta, Ana Radaković, Sanja Radović

KUPEK
Institucionalno zanemarivanje antiratnih pokreta ima za cilj kontrolu života i konstantnu fabrikaciju ratnog narativa, a kad do stvarnog rata dođe, što kod nas nije rijedak slučaj, ne znamo kako da ne pristanemo, kako da ne prihvatimo, kako da se ne odupremo pa se pustimo niz „rijeku“.
Institucionalno zanemarivanje antiratnih pokreta ima za cilj kontrolu života i konstantnu fabrikaciju ratnog narativa, a kad do stvarnog rata dođe, što kod nas nije rijedak slučaj, ne znamo kako da ne pristanemo, kako da ne prihvatimo, kako da se ne odupremo pa se pustimo niz „rijeku“. Istorija ratova ujedno je i istorija nepristajanja na ratove. Vrijeme je da „uljudimo“ istoriju i povijest jer nju ne čine samo epske bitke, već i epska borba protiv. Vrijeme je da otmemo istoriju i povijest.
Prvi koraci su napravljeni kroz Muzej90, a koliko je to teško bilo u 328. K.U.P.E.K. govore dvije istoričarke/terenske radnice Sanja Radović i Ana Radaković.
#slusajKUPEK
#SFSN #umjetnostjenajjačapolitičkaopcija
www.patreon.com/KUPEK
Arhivske slije su preuzete sa sajta: https://museum90.com/

S10E16 – Orao Pao

Dopisi iz Diznilenda
Naravno da je glavna tema ispadanje sa SP.
Naravno da je glavna tema ispadanje sa SP. Razlozi, bizarni momenti, praćenje na RTS, provokacije, šabanisanje. Uz to, pričamo o reakcijama na seriju Popadija, malo o Kosovu, rodovima i zamjenicama. Za svakog ponešto, da lakše podnesete ispadanje.

Pratite nas na:
www.facebook.com/DopisiizDiznilenda/
www.podcast.rs/autori/dopisi-iz-diznilenda/

Ako želite da nam pomognete u održavanju servera na soundcloudu, uplate rado primamo na PayPal: mtanic@gmail.com ili postanite naš patron na www.patreon.com/dopisi

Miljan:
fb: /mtanic, Twitter/Instagram: @mtanic
YouTube: /Mtanic

Nemanja:
fb: /paleksic

@diznilend

iTunes: itunes.apple.com/us/podcast/id1223989792

Stitcher:
https://www.stitcher.com/show/dopisi-iz-diznilenda-podcast
Pocket Casts: pca.st/pT2h

podcast.rs/show/dopisi-iz-diznilenda/

Spotify: https://open.spotify.com/show/4U3wm6QOkJ30QEbk1kvqZS?si=RM6QdrOlTuO0WUJzYBl7hA