Povratak Lopova s05e01

tegla_rs
Pravi film za početak sezone – kultna komedija Mrtav ‘ladan.
Pravi film za početak sezone – kultna komedija Mrtav ‘ladan. Standardno tražimo skrivene poruke, objašnjavamo pozadinu priče, do besmisla citiramo replike i odgovaramo na pitanje ko je pobedio.

Od ovog serijala započinjemo i nov segment. Kako bismo se odužili svim filmskim pregaocima koje stalno pominjemo, u svakoj epizodi će neko od njih dobiti naslove za svoj zid slavnih, odnosno svoje filmske argumente za prijem u Nebesku kafanu. Nažalost, ovde zaista imamo jednog prerano preminulog barda, te smo odvojili pet najvećih uloga Milorada Mandića.

Mandina nebeska kafana:

Dva sata kvalitetnog programa – gazda Topuzić
Lepa sela lepo gore – Viljuška
Točkovi – Mileta
Mrtav ‘ladan – Radovan
Selo gori, a baba se češlja – Milašin

Povratak lopova svake druge nedelje od podneva na Radio Aparatu.

VEČE SA TEGLINIM POPODNEVOM @ radioAparat s09e01

tegla_rs
Nema spavanja, nema odmora, deveta sezona kreće jača nego ikad, potpuno saglasno sa krajem Letnjih šema.
Nema spavanja, nema odmora, deveta sezona kreće jača nego ikad, potpuno saglasno sa krajem Letnjih šema. Imamo goste, tu je grupa Dram, imamo nas, nešto se deremo, ma sve ima. Tu je i nova špica, kako i treba da bude.

Veče sa Teglinim popodnevom svake srede od 20h na Radio Aparatu.

Radar podcast, gost Florijan Biber: Podrška projektu Jadar je tragična greška EU

Nova.rs
Nakon susreta s profesorima Markom Gudejlom i Martom Konde, srpski reditelj Stevan Filipović je u šestoj epizodi Radar podkasta razgovarao s Florijanom Biberom, politikologom i profesorom Univerziteta u Gracu.
Nakon susreta s profesorima Markom Gudejlom i Martom Konde, srpski reditelj Stevan Filipović je u šestoj epizodi Radar podkasta razgovarao s Florijanom Biberom, politikologom i profesorom Univerziteta u Gracu.

Kao jedan od stručnjaka koji je popularizovao termin „stabilokratija“ – pojam koji se veoma često koristi za opis režima Aleksandra Vučića, a prema kojem međunarodna zajednica lokalnom autokrati dozvoljava narušavanje demokratskih principa pod uslovom da joj autokrata garantuje regionalnu stabilnost – Filipovićev sagovornik govorio je o značaju projekta Jadar za Evropu i vlasti u Srbiji, posetama nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona Beogradu, podršci koju su kao gosti Vučiću iskazali, ali i mogućim političkim alternativama koje bi mogle da promene društvenopolitičke tokove u Srbiji.

EP 284: Dejan Bećirić, Sipod – Pojačalo podcast

Pojačalo
„Zaposleni cene fleksibilnost i poverenje.“

Gost Ivana Minića u 284. epizodi Pojačala je Dejan Bećirić, osnivač i CEO kompanije Sipod koja već godinama svojim klijentima pruža inovativna softverska rešenja.

„Zaposleni cene fleksibilnost i poverenje.“

Gost Ivana Minića u 284. epizodi Pojačala je Dejan Bećirić, osnivač i CEO kompanije Sipod koja već godinama svojim klijentima pruža inovativna softverska rešenja. U razgovoru sa Ivanom, Dejan će sa nama podeliti zanimljivu ideju oko koje je osnovao svoju kompaniju. U godinama kada je Dejan radio u državnom a zatim i privatnom sektoru, uvideo je da mu se ne dopada nedostatak transparentnosti koji često postoji između donetih odluka i zaposlenih koji iste treba da sprovedu. Zbog toga je Dejan odlučio da osnuje firmu koja će svojim zaposlenima ponuditi ne samo fleksibilne uslove već i mogućnost da budu potpuno upoznati sa razlozima i procesima iza svake važne odluke, kao i da učestvuju u donošenju istih. U Sipodu zaposleni uživaju puno poverenje kompanije i svog tima, u mogućnosti su da biraju žele li raditi remote, iz firme ili hibridno i imaju pravo glasa u projektima i odlukama koje firma donosi. Dejan smatra da je u tome tajna uspeha njegove firme i visokog morala zaposlenih.

Teme u epizodi:
– Uvod
– Početak razgovora
– Kad porastem biću
– Obrazovanje
– Promena okoline
– Prvi poslovi
– Vojska i karijera
– Prelazak u Soprex
– Omiljeni projekti
– Svoj na svome
– Građenje infrastrukture
– Ključne tačke
– Interna organizacija
– Odabir projekata i Covid
– Sipod projekti
– Idealni klijenti

Podržite nas na BuyMeACoffee: https://bit.ly/3uSBmoa

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/47u6Ghg

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN

Od diplomatije do biznisa vrednog 200 miliona evra | Desko Nikitović | Biznis Priče 154

BiznisPriče
Koje su razlike izmedju srpske i albanske dijaspore u Americi?

Koje su razlike izmedju srpske i albanske dijaspore u Americi?

Da li je lobiranje legalan biznis?

Kakva saradnja postoji izmedju biznisa I politike?

Kako izgleda držati valjaonicu bakra sa preko 200 miliona evra prometa?

Koliki je uticaj predstojećih izbora u Americi na Srbiju?

Ovo su samo neka od pitanja o kojima smo razgovarali sa našim današnjim gostom, Deskom Nikitovićem.

⭐️ Partneri podcasta:

🚀 Payoneer Srbija
Registruj se i ostvari $50 bonusa za pređenih $1000 u primljenim uplatama
http://tracking.payoneer.com/SH3o9

🚀 Sve tajne instagram marketinga: https://bit.ly/3SCJSqg

🧑🏻‍💼 Autor podcasta: Vladimir Stanković Vladsdigital
@vladsdigital
https://www.instagram.com/vladsdigital/

✅ Zaprati Biznis Priče:
https://www.youtube.com/channel/UCEASCzL4XbzCFu8JhryzkNg?sub_confirmation=1
Svake nedelje nova epizoda
Instagram: https://www.instagram.com/biznisprice/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@biznisprice

🎙️ SLUŠAJ audio podcast na:
iTunes: https://apple.co/2UKZrNt
Google Podcasts: https://bit.ly/334ix5N
Spotify: https://spoti.fi/3pS7y95
Deezer: https://www.deezer.com/us/show/2838592
Podcast.rs: https://podcast.rs/show/biznis-price/

ZABRANJENO JE SVAKO KOPIRANJE I PREUZIMANJE, U DELOVIMA ILI U CELOSTI, BEZ ODOBRENJA AUTORA I PRODUKCIJE KOJA JE VLASNIK MATERIJALA.

#biznisprice #biznis

Stefan i Danijela Buzurović u podcastu Mamazjanija o porodičnim vrednostima na koje često zaboravimo

Nova.rs
Kvalitetno vreme sa decom u prirodi, porodična priprema hrane, gledanje starih filmova, glasna rasprava kad je neophodno, samo su delovi dinamične svakodnevice, zabavne, emotivne i duhovite porodice Buzurović, čiji su mama i tata, novinarka i voditeljka Danijela i glumac i voditelj Stefan, gosti nove Mamazjanije.
Kvalitetno vreme sa decom u prirodi, porodična priprema hrane, gledanje starih filmova, glasna rasprava kad je neophodno, samo su delovi dinamične svakodnevice, zabavne, emotivne i duhovite porodice Buzurović, čiji su mama i tata, novinarka i voditeljka Danijela i glumac i voditelj Stefan, gosti nove Mamazjanije.

Ubrzo nakon što su se upoznali, počeli su da se zabavljaju, i nije dugo prošlo, shvatili su da su rođeni jedno za drugo, Stefan i Danijela, roditelji Nestora i Klare, žive porodični život na kakav danas retko nailazimo. U moru tehnologije, obaveza, posla, škole, Buzurevići stignu da se okupe i da provode kvalitetno vreme zajedno, što je njihova najveća dragocenost.

Zar deca više nemaju urođeni instinkt da se popnu na drvo kad vide da je zgodno ili to samo važi za one koji, bar povremeno, provode vreme na selu i u skladu sa prirodom? Zapitali smo se tokom razgovora.

„Iako živimo u gradu, svaki slobodan dan ili kraći period, provodimo u vikendici, gde su deca okružena prirodom. Tamo sadimo šargarepu, koja nam nešto ne uspeva, ali važno nam je da Nestor i Klara osete šta znači živeti u prirodi i da provodimo zajedničko vreme, koje nema veze sa telefonima, internetom, igricama“, pričaju Buzurovići.

Osim prirode, dodaju da im je omiljena porodična aktivnost da „zajedno jedu“. Taman kad smo pomislili da se, po ko zna koji put, šale, shvatili smo da je to zapravo, istina.

„Okupimo se u kuhinji i zajedno pravimo hranu. Omiljene su nam lazanje, tačno se za ko tu šta radi“, kroz osmeh pričaju Stefan i Danijela.

Uprkos njihovom trudu da decu nauče i pokažu im prave porodične i životne vrednosti, okolina, internet, društvo u kojem odrastaju, vuku na drugu stranu. Iz komentara naših roditelja, ali i baka i deka, često se može čuti da je „teže decu podizati danas, nego u vreme okupacije“.

„Teško je boriti se za normalno dete, a kasnije čoveka, u današnjem svetu. Naše bake su u pravu kad kažu da je nama teže. Naša deca se susreću sa ogromnom količinom informacija svakoga dana, procesuiraju sve to, treba da razumeju, dok nam određeni nepoželjni segmenti našeg društva, često nepozvani ulaze u kuću i pokušavaju da utiču na našu decu. E to moramo nekako da zaustavimo“, pričaju Buzurevići.

Zajedničkim snagama, ipak, mnogo je lakše. I kada se ne slažu oko metoda vaspitanja dece, to pred njima ne pokazuju, kad dođe do rasprave sa decom ostaju istrajni i dosledni, ma koliko teško bilo, ali je jedini način da ih dovedu do osvešćivanja grešaka koje prave, kako se one ne bi ponavljale.

Opisali su nam koje su im omiljene aktivnosti sa decom, ali i zašto je važno zadržati osmeh na licu, uprkos svemu. Takođe, opisali su nam kako izgledaju povremene rasprave i zašto ponekad na dete treba povisiti ton i dosledan.

U razgovoru smo se dotakli i teme braka, kada su nam objasnili kako su znali da su rođeni jedno za drugo i koliko je, i zbog dece važno, da roditelji neguju svoj odnos.

Ispričali su nam kako izgleda Nestorovo i Klarino vaspitavanje i koliko im daju slobode u ponašanju, ali i naveli čemu su ih deca naučila i kako su ih oplemenila.

Bezgraničnom ljubavlju, nežnošću i posvećenošću, Stefan i Danijela, trude se, kako kažu, da decu zaštite od „čudnih i neprimerenih“ ljudi, koji su svuda oko nas, da ih nauče empatiji, da je ljubav najvažnija, ali i da ih pripreme za svet, koji čeka i koji nije nimalo blag.