Za početak saznaćete kako je dečak, koji isprva nije imao predstavu čime će se baviti u životu, zahvaljujući torti od kesten pirea i banana odabrao kulinarski put i na kraju postao vrhunski chef. Čućete kako je bio formulisan kulinarski smer i kako je bila opremljena njegova srednja škola, koje su bile mane tadašnjeg školstva i na šta su ličile obavezne prakse, te kada možete prepoznati da je izabrana profesija baš za vas.
Po završetku srednje škole, Nenad je odmah zasukao rukave i prionuo se na posao. Prvi angažman je pronašao u ribljem restoranu Šaran, da bi se kasnije otisnuo u Švajcarsku na doškolovavanje. Otkriće kako je bilo raditi u jednom ozbiljnom sistemu i uigranom timu, koliko je taj poduhvat trajao i šta mu je doneo.
Restoran Geranium u Kopenhagenu je ugostiteljski objekat sa tri Michelinove zvezdice i slovi za jedan od najboljih restorana na svetu. Upravo je tu naš gost bio angažovan nakon završetka studija. Podeliće sa slušaocima i gledaocima kako je raditi u kuhinji jednog takvog eksluzivnog restorana, ima li tu prostora za napredak, te zašto elitne gastronomske ustanove poput ovog restorana rade svega tri-četiri dana u nedelji.
Nakon putešestvija po Evropi, najzad se vraća u Beograd i zapošljava u restoranu CREDO u okviru hotela Marriott, koji sa stečenim iskustvom diže na potpuno novu razinu. Pričaće kakva je bila postavka dotičnog restorana, te odgovoriće na pitanje zašto se nije zadržao u rodnom gradu, već se zaputio put Praga, gde danas vodi kuhinju Food Laba.
Za kraj profesionalni kuvar će dati preporuku koja mesta morate da obiđete i jela koja morate da probate.
Teme u podkastu:
– Uvod
– Kad porastem biću…
– Kako je bio formulisan kulinarski smer u turističkoj školi?
– Kako je školski objekat bio opremljen?
– Šta je bila najveća mana tadašnjeg obrazovanja?
– Kada znati da je odabrana profesija baš za vas?
– Kako su izgledale prakse u srednjoj školi?
– Koji je bio prvi posao?
– Kako je bilo raditi u ozbiljnom sistemu?
– Zašto je odabrao baš Švajcarsku za doškolovavanje?
– Koliko je sve to trajalo?
– Šta je sve dobio na doškolovavanju?
– Zašto se doručak na služi tokom čitavog dana?
– Kako je izgledala praksa u Švajcarskoj?
– Kakav je osećaj biti okružen raznim kulturama?
– Kakva je kuhinja u Geraniumu, jednom od najboljih restorana na svetu?
– Kako je raditi u jednom takvom restoranu i ima li prostora za usavršavanje?
– Kakav je bio život u Danskoj?
– Zašto elitni restorani rade po tri-četiri dana u nedelji?
– Kako je dalje tekao karijerni put?
– Kako je izgledao povratak u Beograd i rad u hotelu Marriott?
– Kakva je bila postavka restorana CREDO?
– Zašto nije ostao u Beogradu i gde sada radi?
– Koliko je kvalitetno naše tržište restorana?
– Koje restorane bi Nenad preporučio ljudima da posete?
Podržite nas na BuyMeACoffee: https://bit.ly/3uSBmoa
Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3FY1gwC
Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG
Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o
Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN