Podcast ŠBB KBB: Kada si šefica sopstvenih želja

Nova.rs
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Marija Kilibarda.
TV zvezda, ali pre svega mlada žena koja je postala šefica sopstvenih želja kreiravši svoj brend.
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Marija Kilibarda.
TV zvezda, ali pre svega mlada žena koja je postala šefica sopstvenih želja kreiravši svoj brend.

Podcast ŠBB KBB: Kada si šefica sopstvenih želja

Nova.rs
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Marija Kilibarda.
TV zvezda, ali pre svega mlada žena koja je postala šefica sopstvenih želja kreiravši svoj brend.
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Marija Kilibarda.
TV zvezda, ali pre svega mlada žena koja je postala šefica sopstvenih želja kreiravši svoj brend.

Podcast ŠBB KBB: Kada su idoli mrtvi, a neprijatelji na vlasti – mašta postaje moćna

Nova.rs
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Uroš Đurić. slikar, vizuelni umetnik, jedan od najradoznalijih stanovnika planete, a široj javnosti poznat kao Anđeo iz franšize „Mi nismo anđeli“.
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam Uroš Đurić. slikar, vizuelni umetnik, jedan od najradoznalijih stanovnika planete, a široj javnosti poznat kao Anđeo iz franšize „Mi nismo anđeli“.

Podcast ŠBB KBB Tajni Život Beograda – Čudo Na Zemunskoj Pijaci

Nova.rs
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam tandem koji sanja san na javi – osnivači i vlasnici vrhunskog restorana „Koordinata Street“ – Sara Biočanin i Stefan Živković.
U novoj ŠBB KBB podkast epizodi – ovonedeljni „Masterklas o maštanju“ drži nam tandem koji sanja san na javi – osnivači i vlasnici vrhunskog restorana „Koordinata Street“ – Sara Biočanin i Stefan Živković. Specifičnost ovog gastronomskog čuda jeste taj što se nalazi na Zemunskoj pijaci. Beli uštirkani stolnjaci i vrhunski specijaliteti locirani su među tezgama, na ulici – baš onako kako je Entoni Burden obožavao.

Junaci ovonedeljne „Šta bi bilo – kada bi bilo“ avanture – Sara i Stefan su pravi „Dream Team“.
Marljivi, vredni, maštoviti i pre svega hrabri mladi ljudi koji su odlučili da daju poslednju šansu ovoj zemlji i da ostanu u njoj tako što su pokrenili svoj privatan biznis i izašli iz okvira „sna za poneti“.
Pred snovima često stavljamo izazov u vidu velikih početnih suma novca – neretko su nam potrebni investitori za naše snove, ali u slučaju njih dvoje – oni su krenuli od nule.
U maloj kuhinji od 13 kvadrata koja se nalazi na Zemunskoj pijaci i gde nije bilo ni mašine za pranje suđa – počeli su da stvaraju gastronomska čuda.
Najpre su zainteresovani mogli da pojedu „Tartar biftek“ na klupi ili neko drugo kompleksno jelo koje pripada jelovniku „fine dining“ restorana – sa nogu. A onda je stigao prvi sto, pa drugi, pa prefinjene čaše za vino pa uštirkani beli stolnjaci – magija je postala stvarna.
O svom putu, o partnerstvu, o hrani kojom nekom možeš da ulepšaš trenutak, dan i život i lepoti trenutka dok još nismo postali roboti – pričamo ove nedelje u 18h.

Dobrodošli sanjari!

Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.

Dobra priča sledi.

Podcast ŠBB KBB Tajni Život Beograda – Dosije Soul Food

Nova.rs
U ovoj epizodi ŠBB KBB podkasta sa velikim zadovoljstvom otvaramo knjigu tajni jednog od najčuvenijih beogradskih klubova koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja.
U ovoj epizodi ŠBB KBB podkasta sa velikim zadovoljstvom otvaramo knjigu tajni jednog od najčuvenijih beogradskih klubova koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja. Gost ovonedeljnog masterklasa o maštanju je Đorđije Stajkić, jedan od osnivača ovog čuvenog mesta koji je postavio standarde klabinga na ovim prostorima.

Danas je noćni život ovog grada postao jedan od zaštitnih znakova ove zemlje.
Restorani i noćni klubovi su jedan od ključnih razloga turističkih dolazaka.
Promovisani smo kao centar najluđih provoda i jedinstvene zabave.
U ovoj epizodi istražujemo istoriju noćnih života Beograda – otvaramo dosije „Soul Food“ kluba koji je otvoren pre 30 godina.
Sa jednim od osnivača kluba, Đorđijem Stajkićem pričamo kako je izgledalo imati moderan klub u nemogućim istorijskim uslovima.
Raspadala se država SFRJ, zahuktavala se hiperinflacija, bili smo hermetički zatvoreni, a ipak slušala se najmodernija muzika, energija ljudi je bila nezaboravna, a entuzijazam i kreativnost mladosti i bunta sačuvao duh grada u trenutku kada je bilo tako lako izgubiti razum.

Dobrodošli sanjari!

Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.

Podcast ŠBB KBB – Manga fenomen, ko je Punpun i čime nas osvaja preko noći

Nova.rs
U novoj ŠBB KBB epizodi očekuje nas prava delicija – pričamo o Manga fenomenu, istoriji i žanrovima subkulture koja nam stiže iz Japana na prvo mesto najčitanijih knjiga kod nas.
U novoj ŠBB KBB epizodi očekuje nas prava delicija – pričamo o Manga fenomenu, istoriji i žanrovima subkulture koja nam stiže iz Japana na prvo mesto najčitanijih knjiga kod nas. Gost je Kreša, urednik Manga izdanja u „Laguni“.

Manga je nastala u Japanu u 19.veku. Kroz 20.vek doživljavala je svoj razvoj i širila se planetom. Danas je jedna od najcenjenijih umetničkih formi i posebna grana popularne kulture. Naš gost Kreša od malena razvija svoje znanje o stripu i prava je riznica znanja. Kao urednik stoji iza najprodavanije knjige decembra meseca – prvog dela kultnog serijala „Laku noć PunPune“, autora Inio Asana. U knjižarama je drugi deo, a treći nas očekuje več krajem januara.

Mange su svakako jedan od najneverovatnijih dostignuća ljudkse mašte zato i zaslužuju masterklas.

U ovoj epizodi otkrivamo i da li postoji pravda bar u Manga svetu.

Dobrodošli sanjari!

Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.

Dobra priča sledi.

Podcast ŠBB KBB – Susret Fantoma i vanzemaljca sa planete ApšalaTapšala u sobi 105

Nova.rs
U nedelju u 18h poslužujemo novu ŠŠB KBB epizodu podcasts „Šta bi bilo kada bi bilo“ – vodič kroz masterklas o maštanju je Oliver Nektarijević, pesnik i frontmen benda „Kanda Kodža i Nebojša“.
U nedelju u 18h poslužujemo novu ŠŠB KBB epizodu podcasts „Šta bi bilo kada bi bilo“ – vodič kroz masterklas o maštanju je Oliver Nektarijević, pesnik i frontmen benda „Kanda Kodža i Nebojša“.

Dok numere sa aktuelnog albuma „Beton“ osvajaju – pričamo o tome kako sačuvati dobar glas, da li je moguće trošiti reči, kolika je verovatnoća da se osvoji „Loto“ u odnosu na to da se dobije Nobelova nagrada. Oliver otkriva i zašto neke pesme piše godinama, a neke čas posla, kao i da li voli crno bele filmove i koji preporučuje kao obaveznu lektiru. Pored procesa stvaranja pesme, pričamo i o koncertu koji će se održati na dan 1.januara – sa „Kanda, Kodžom i Nebojšom“ staruje 2023.

Priča nas vodi i u detinjstva kada se maštarije zagrevaju i formiraju nam karakter. Šta ste vi bili kada ste bili mali – da li ste bili strip junak ili ste pak imali vizuju da ste sa druge planete. Reči nas vode i na Arubu, ali i u svakodnevicu 20.veka – sećamo se kako je izgledo život bez telefonske sekretarice.

Ovo su samo neke od tema koje su na meniju nove ŠBB KBB epizode čija je premijera u nedelju u 18h.

Dobrodošli sanjari! Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.

Dobra priča sledi.

Podcast ŠBB KBB – Ideje nemaju radno vreme

Nova.rs
Još jedno nedeljno popodne i još jedna premijera novog ŠBB KBB podkasta.
Još jedno nedeljno popodne i još jedna premijera novog ŠBB KBB podkasta. U ovoj epizodi masterklasa o maštanju vodič nam je Lazar Sakan, veoma neobičan stanovnik Beograda koji ideje sprovodi u dela svakodnevno na adresi Hilandarska 14 gde stanije „New Moment“.

Sa Lazarom vazda mnogo tema – neke su pogodne za filozofiranje poput advertajzinga, umetničke scene Beograda, aktivnosti galerije „New Moment“, ali i veoma konkretnih saveta na temu hedonizma, ishrane i filozofije borilačkih veština.
Pričamo i o tome kako je postao imun na novogodišnju euforiju, zašto bi bilo važno uvesti borilačke veštine u škole, sa kakvim oprezom prelazi pešačke prelaze u Beogradu kada je u u lozi uličnog hodača.
Centralna priče je saga o tome kako je uspeo za šest godina da sprovede viziju „lude šestospratnice“ na adresi Hilandarska 14 – koliko dugo je sanjao ovaj arhitektonski poduhvat pre nego što je krenuo u njegovu realizaciju i sa kakvim izazovima se susreo, kao i šta je naučio o sebi u tom procesu.
Takođe, razgovaramo i o kuvanju, o važnosti masne hrane, o fenomenu Liver Kinga, kao i o jedinoj tezi koju je Entoni Burden omašio.
Život po sopstvenoj meri i kako ga iskreirati – koje su karakterne osobine potrebne za održavanje sopstvenog univerzuma na meniju je nove ŠBB KBB epizode čija je premijera u nedelju u 18h.
Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.
Dobra priča sledi.

Podcast ŠBB KBB: Od Saturnove „Suzovače“ do Venerine „Meg Rajan“ frizure

Nova.rs
U samom finalu ove brutalne i intenzivne godine, saturnovski teške, a u susret novoj u kojoj se nadamo Venerinim zapletima sa srećnim krajem – u podkastu ŠBB KBB sastavljamo reprezentaciju neobičnih stanovnika Beograda – prva u nizu je umetnica Dea Džanković.
U samom finalu ove brutalne i intenzivne godine, saturnovski teške, a u susret novoj u kojoj se nadamo Venerinim zapletima sa srećnim krajem – u podkastu ŠBB KBB sastavljamo reprezentaciju neobičnih stanovnika Beograda – prva u nizu je umetnica Dea Džanković.

U nedelju u 18h Dea Džanković je naš vodič masterklasa o maštanju.
Pričamo o tome kako beogradska art scena doživljava ekspanziju, predstavljamo i ideju „gastarbajtera kulture“ koju je „Monolog“ galerija prezentovala na Art Marketu u Budimpešti. Glavni junak ove priče je veoma neobičan čovek Branislav Slav Jankić.
Sa umetnicom pričamo i o važnosti buvljaka u njenom životu – Kaleniću kao večitoj inspiraciji.
Kao i kako se odlučila da da otkaz svetu korporacija i potraži ličnu sreću u umetničkom izrazu, da li su mačke zen učitelji, kako se frizura Meg Rajan vratila u modu i po kome se njen bend zove „Gabrijel“.
Približavamo se samom finalu ove veoma izazovne godine i trudimo se da sakupimo što više trikova za formulisanje želja i vizuelizaciju željenih događaja.
A Dea zna znanje.
Svojom izložbom „Suzovača“ u „Monolog“ galeriji ušla u top 10 umetničkih događaja prošle godine.
Dovela nas je u prostor metafizičke kafane, pogladala nam u Tarot karte sa junacima najvećih kafanskih hitova i poslužila nam rakiju od sopstvenih suza. I o tom hemijskom procesu stvaranja „Suzovače“ pričamo u novoj epizodi podkasta „ŠBB KBB“, ali i o tome zašto muziku najviše voli da sluša na gramofonu, zašto je venula na trećem spratu korporacijske zgrade na Novom Beogradu i na koji način projektuje želje za sledeću godinu.
Ovo su neke od tema koje su na meniju nove ŠBB KBB epizode čija je premijera u nedelju u 18h.
Dobrodošli sanjari!
Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.
Dobra priča sledi.

Podcast ŠBB KBB – Masterklas o maštanju jednog masteršefa

Nova.rs
Nova epizoda podkasta ŠBB KBB – „Šta bi bilo kad bi bilo“ je masterklas iz maštanja Damira Sertića, planetarno priznatog masteršefa i jednog od najboljih svetskih kuvara.
Nova epizoda podkasta ŠBB KBB – „Šta bi bilo kad bi bilo“ je masterklas iz maštanja Damira Sertića, planetarno priznatog masteršefa i jednog od najboljih svetskih kuvara.
Radni naslov epizode je „Lajanje na Mišelinove zvezdice“ s obzirom da nam Damir iz prve ruke otkriva šta treba da znamo o sjaju i prokletstvu Mišelinovih zvezdica.

Svoje kulinarsko putovanje Damir je započeo tragajući za savršenim receptom za picu.
Tako je poečlo, a danas je član udruženja ‘World Master Chef Society‘.
Veliki je poznavalac grafičkog dizajna što mu pomaže pri kreiranju velemajstorija na tanjiru.
Pričamo o njegovom razvojnom putu, ali i o tome koliko je taj posao stresan i opasan.
Saznaćemo i šta je osnova molekularne gastronomije, kao i da li je smisleno da postoje veganski ćevapčići i šta mu je zajedničko sa Lejdi Gagom i Severinom.
Damir kreira vrhunske specijalitete i kombinuje na prvi pogled nemoguće. Piše jelovnike poput najuzbudljivijih trilera. Edukuje mlade ljude i talente i vazda je u potrazi za astronautima u kuhinji.
U novoj epizodi „Šta bi bilo kad bi bilo“ otkriva nam kako kesten može da se kombinuje sa jastogom, šta mu je izazov od rečnih nemani za spremiti, kojim danima se u Beogradu jede suši, ali i koje reči iz beogradskog slenga rado koristi, a koje prepoznaje da su stigli iz zagrebačkog i odomaćili se kod nas.
Damir je često na putovanjima, u pokretu, vodi nekoliko hotelskih kuhinja, majstor je i ‘fine dining‘-a u privatnim avionima.
Na pitanje kada ima slobodni dan – uzvraća pitanjem – „Šta je slobodan dan?“.
Dobrodošli na njegov ŠBB KBB masterklas u nedelju u 18h.
Slušamo se i gledamo na sajtu Nova.rs, YouTube kanalu Nova S, kao i na svim podkast platformama.
Dobra priča sledi.