#48 Muharem Bazdulj

Pokretači
Muharem Bazdulj je pisac, novinar i prevodilac.
Muharem Bazdulj je pisac, novinar i prevodilac. Jedan je od najnagrađivanijijh pisaca sa prostora bivše Jugoslavije, sa prevodima dela na razne svetske jezike.
Pričali smo o njegovim spisateljskim početcima, vrednosti štampanih medija, kao i o tome kako je biti „javni intelektualac“ u BiH, Srbiji i šire, što je i jedna od tema njegovog novog romana: Kvadratni koren iz života.

#47 Užitak – Dragutin Hadži Bošković / Beograd

Pokretači
Užitak je izuzetan kafić koji skoro već pet godina promoviše ne samo uživanje u boljoj „zanatskoj“ kafi, već i domaćim proizvodima, od kolačića do piva.
Užitak je izuzetan kafić koji skoro već pet godina promoviše ne samo uživanje u boljoj „zanatskoj“ kafi, već i domaćim proizvodima, od kolačića do piva. Sa Dragutinom sam pričao o lepotama i izazovima vođenja takvog mesta, srpskoj „third-wave“ kafe sceni kao i dolasku Starbucksa na tržište.

Više informacija na TheNutshellTimes.com

#46 Dejan Ristić (o kulturnom nasleđu u Srbiji)

Pokretači
Posebna epizoda o stanju i očuvanju istorijskog nasleđa i sećanja u Srbiji sa Dejanom Ristićem, istoričarem i bivšim upravnikom Narodne Bibiloteke Srbije.
Posebna epizoda o stanju i očuvanju istorijskog nasleđa i sećanja u Srbiji sa Dejanom Ristićem, istoričarem i bivšim upravnikom Narodne Bibiloteke Srbije.

Link: TheNutshellTimes.com

Fotografija: Milorad Stokin.

#45 Dejan Kostić – Unicut /Beograd

Pokretači
Unicut je već 15 godina jedan od vodećih frizerskih salona u Srbiji.
Unicut je već 15 godina jedan od vodećih frizerskih salona u Srbiji. Dejan Kostić, njegov pokretač, deli svoja iskustva u pravljenju posebnog brenda baziranog na napornom radu, stalnom obrazovanju i praćenju svetskih trendova.
——
Više informacija na thenutshelltimes.com/2019/01/29/unicut/
Volite nezavisne podkaste? Podržite Pokretače preko patreon.com/belgrade

#44 Mario Frleta – Re-bon / Beograd

Pokretači
Mario Frleta je posle dugogodišnjeg bavljenja kuvanjem kao hobijem u aprilu 2018-e otvorio ReBon u Beogradu.
Mario Frleta je posle dugogodišnjeg bavljenja kuvanjem kao hobijem u aprilu 2018-e otvorio ReBon u Beogradu. Radnja je poznata po svojim cimetnim rolnicama, ali i po izuzetnoj usluzi koju Mario pruža svim svojim mušterijama. Sa Pokretačima je podelio svoj put do profesionalnog ugostiteljtva, kao i izazove sa kojima se suočava u prvim mesecima profesionalnog ugostiteljstva.

Beleške su na TheNutshellTimes.com

#42 Hedon Fehmiju – Pekarska Radionica / Beograd

Pokretači
Gost je pokretač moje omiljene pekare u Beogradu, Pekarske Radionice, Hedon Fehmiju.
Gost je pokretač moje omiljene pekare u Beogradu, Pekarske Radionice, Hedon Fehmiju. Pričali smo o tome kako izgleda izučavanje pekarskog zanata i pravljenje beskvasnih hlebova, kao i stvaranje novog „komšijskog“ mesta u kraju kao što je Dorćol.
Beleške su na TheNutshellTimes.com

#41 Tamara Panić + Miroslav Milović – Oblikus

Pokretači
Gosti su Tamara Panić i Miroslav Milović iz dizajn studija Oblikus.
Gosti su Tamara Panić i Miroslav Milović iz dizajn studija Oblikus. Oblikus je redak, ako ne i jedini, dizajn studio iz Srbije koji je dobitnik prestižne Red Dot nagrade za dizjan. Red Dot su osvojili 2014., za njihovu prelep Moonlights sistem osvetljenja koji je izložen u Red Dot muzeju dizajna u Singapuru. Tamara i Miroslav su više puta nagrađeni i za svoj kreativni nameštaj za decu, Creachair. Pored industrijskog, oboje se uspešno bave i drugim granama dizajna. Konačno, Tamara takože predaje na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, u odseku za industrijski dizjan.
Beleške su na TheNutshellTimes.com

#40 Element Handmade / Beograd

Pokretači
Element_handmade su 2017. pokrenule pet drugarica sa Hemijskog fakulteta u Beogardu sa željom da ostanu u kontaktu sa svojom profesijom pored redovnih poslova.
Element_handmade su 2017. pokrenule pet drugarica sa Hemijskog fakulteta u Beogardu sa željom da ostanu u kontaktu sa svojom profesijom pored redovnih poslova. Nataša Đurković i Tamara Ristanović pričaju o tome kako je raditi sa prijateljima, kako se probijaju na tržištu i, naravno, zašto su sapuni napravljeni saponifikacijom najbolji za vas i vašu kožu.

Linkovi i beleške su na TheNutshellTimes.com