2.08 Goran Milošević – Salto

Pokretači
Goran Milošević je suosnivač i CEO pivare Salto, jedne od najvećih srpskih kraft-pivara.
Goran Milošević je suosnivač i CEO pivare Salto, jedne od najvećih srpskih kraft-pivara. Sa Goranom sam pričao o njegovom putu od studija zvuka na beogradskom FDU-u, preko gypsy-brewinga u Belgiji pa do premeštanja pivare u Rakovicu, gde je Salto od skora baziran.

P.S. Hvala Goranu na sjajnom zvuku u ovoj epizodi.

Beleške o ovoj epizodi možete da pročitate na TheNutshellTimes.com

2.07 Mirjana Đurđevic – Patkov Vinograd

Pokretači
Nagrađivana spisateljica, profesorka i, od skora, ko-pokretačica „Patkovog Vinograda“, Mirjana Đurđević je renesansna dama 21. veka.
Nagrađivana spisateljica, profesorka i, od skora, ko-pokretačica „Patkovog Vinograda“, Mirjana Đurđević je renesansna dama 21. veka. Uz „Kneza Miškina“, pričali smo o tome da li se samo idioti upuštaju u vinarstvo u Srbiji, nerazumevanju za šarm italijanskog rizlinga ali i o tome koji su dobri razlozi za pisanje, i kako znati u koje projekte se vredi upuštati.

Belške i dodatne informacije su na TheNutshellTimes.com

2.06 Nikola Otašević – Refdash

Pokretači
U ovoj epizodi je gost Nikola Otašević iz dalekog Mountian View-a, suosnivač i CEO Refdasha, startupa koji želi da unapredi i pojednostavi regrutovanje IT inženjera.
U ovoj epizodi je gost Nikola Otašević iz dalekog Mountian View-a, suosnivač i CEO Refdasha, startupa koji želi da unapredi i pojednostavi regrutovanje IT inženjera.

Pored priče o tome kako izgleda pokrenuti stratup u Silicijumskoj Dolini, Nikola je govorio i o bitnosti eksperimentisanja u biznizu i životu, o filozofiji radikalne iskrenosti s kojom se susreo u hedge fondu Bridgewater Capital i o tome kako i da li je moguće primeniti neke lekcije iz Silicijumske doline u Srbiji.

Beleške su dostupne na TheNutshellTimes.com

2.05 Ivan Brkljač – Mokrin House

Pokretači
Gost je Ivan Brkljač, čovek koji stoji iza projekta Mokrin House.
Gost je Ivan Brkljač, čovek koji stoji iza projekta Mokrin House. Morkin House je inovativni co-living i co-working prostor koji se ne samo trudi da ponudi jedinstveno mesto za digitalne nomade iz celog sveta, već i da oživi bivše najveće selo u SFR Jugoslaviji na samom severo-istoku Srbije.

U našem razgovoru, Ivan je podelio priču o svom dugom putu od Novog Sada do Mokrina – koji ga je vodio preko Švajcarske, Britanije i Španije – kao i svoja iskustva u pravljenju globalnog sela od Mokrina. Konačno, dotakli smo se i njegovih sugestija u novoosnovanom Savetu za kreativne industrije Premijerke Vlade Republike Srbije.

2.04 Stefan Knežević

Pokretači
Stefan Knežević je uspešan muški model koji je od Milana do Šangaja radio sa mnogim vodećim svetskim i domaćim brendovima kao što su D&G, Boggi, Cockta i časopisima kao GQ, Esquire i Men’s Health.
Stefan Knežević je uspešan muški model koji je od Milana do Šangaja radio sa mnogim vodećim svetskim i domaćim brendovima kao što su D&G, Boggi, Cockta i časopisima kao GQ, Esquire i Men’s Health.
U ovoj epizodi on priča kako izgleda život u modnoj industriji, od stalnih kastinga do glume u bolivudskom filmu i velikog pitanja šta posle.

Beleške iz ove epizode možete naći na TheNutshellTimes.com

2.03 Burek Stankoski

Pokretači
Sada već kultni burek Stankoski sa kolenicom, kiselim kupusom, piletinom i gorgonzolom ili četiri sira, privlači ljude širom regiona u Pančevo.
Sada već kultni burek Stankoski sa kolenicom, kiselim kupusom, piletinom i gorgonzolom ili četiri sira, privlači ljude širom regiona u Pančevo.

Iza ove prelepe kombinacije starog pekarstva i savremenih ukusa stoje Svetlana i Danilo, čiji put do “viralnog bureka” je krenuo od gubitka posla, vodio preko dugih meseci učenja pekarskog zanata i, posle medijske pažnje, doveo do još napornijeg svakodnevnog rada da se mušterijama pruži jedinstveno iskustvo.

Beleške iz ove epizode možete pregledati na TheNutshellTimes.com

2.02 Lazar Bodroža

Pokretači
Lazar Bodroža je režiser filma „Ederlezi Rising“ koji je proglašen za najbolji domaći film na FEST 2018 i uz to je poneo nagrade za režiju kao i za obe glavne uloge.
Lazar Bodroža je režiser filma „Ederlezi Rising“ koji je proglašen za najbolji domaći film na FEST 2018 i uz to je poneo nagrade za režiju kao i za obe glavne uloge. Lazar je takođe suosnivač i kreativni direktor studija Metaklinika koji stoji iza mnogih upečatljivih projekata, i 2011. je bio uvršten na listu najboljih 20 umetnika mlađih od 30 godina od strane prestižnog PRINT magazina.

Beleške i linkove za stvari pomenute u razgovoru možete pronaći na TheNutshellTimes.com

2.01 Krsto Radovic – Mandarina

Pokretači
Prvi gost u ovoj sezoni je Krsto Radović, jedan od najvećih majstora poslastičarstva u regionu, koji je sa svojom sestrom Kamelijom Radojčić pokrenuo Mandarinu, sada već kultno mesto na beogradskoj kulinarskoj sceni, poznato po kreativnim kolačima, kroasanima i čokoladama.
Prvi gost u ovoj sezoni je Krsto Radović, jedan od najvećih majstora poslastičarstva u regionu, koji je sa svojom sestrom Kamelijom Radojčić pokrenuo Mandarinu, sada već kultno mesto na beogradskoj kulinarskoj sceni, poznato po kreativnim kolačima, kroasanima i čokoladama.

Više detalja i napomene su na TheNutshellTimes.com

Pokretači 1.18 Via Serbia

Pokretači
Gosti poslednje epizode prve sezone Pokretača, Aleksandra Cvetković i Nemanja Potrebić iz Via Serbia se bave ponovnim povezivanjem ljudi u Srbiji sa prirodom.
Gosti poslednje epizode prve sezone Pokretača, Aleksandra Cvetković i Nemanja Potrebić iz Via Serbia se bave ponovnim povezivanjem ljudi u Srbiji sa prirodom.

Naši gosti su takođe podelili i par saveta o tome kako uživati u prirodi zimi, kao i svoja omiljena mesta u Srbiji.

Beleške iz ove epizode su na TheNutshellTimes.com

Pokretači 1.17 Burger House

Pokretači
“Ako uspete u Srbiji, možete da uspete bilo gde”

Braća Mirko i Stefan Lazar Larazervić su ljudi iza, po mom mišljenju, najbolje hamburgerdžinice u Beogradu: Burger House-a.

“Ako uspete u Srbiji, možete da uspete bilo gde”

Braća Mirko i Stefan Lazar Larazervić su ljudi iza, po mom mišljenju, najbolje hamburgerdžinice u Beogradu: Burger House-a.

Pričali su o tajnama iza njihovih preukusnih burgera, ne samo o sastojcima koje brižljivo biraju i često prave sami, već i kako su se od svojih početaka u 2013. marljivo i promišljeno bavili izazovima ugostiteljtva u Srbiji: od regulative, preko niske kupovne moći do širenja brenda.

Ako želite da delite svoju kuhinjsku magiju sa svetom, ovo je epizoda za vas!

Beleške iz ove epizode su na TheNustshellTimes.com