Nikola Arsenić je aktivista organizacije Kreni-promeni koja na invovativan način kombinuje on-line i off-line aktivizam.
#121 Stefan Tošović o akcijanju i akciji u sportu i medijima
PokretačiStefan Tošović je čovek iza Akcijanja u akciji, jednog od najboljih novih medijskih projekata koji približavaju sport, fitnes ali i druge discipline gledaocima.
cyberBeosvet1: Jutrić Kafica
PokretačiPrva epizoda domaće kopije ReplyAll-a: 500 godina JutićKafica sličica…
#120 Juni 93 iliti kako pokrenuti džinovski poduhvat u Žiči
PokretačiDestilerija Juni 93 je pokrenuta kao omaž sjajnom voću i bilju koje se gaji u Srbiji, a od strane našeg iseljenika u Engelskoj.
#119 Bor u Veneciji, Moderni u Beogradu
Pokretači„Osmi kilometar“ je postavka koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjem Bijelanu Arhitekture u Veneciji, i koja se bavi jedinstvenim nasleđem grada Bora, ali i izazovima sa kojima se on susreće.
BEOSVET #ACALUKASBOOKCLUB
PokretačiAnaliza dela Aleksandra Vuksanovića (Lukasa) Ovo Sam Ja – Laguna 2021.
#118 Jelena Tašin o poledanceu, arhitekturi, sportu i TV takmičenjima
PokretačiJelena Tašin se kroz svoje obrazovanje pripremala da bude arhitekta, međutim ljubav prema poledanceu ju je učinila jednom od pionirki ovoga uzbudljivoga sporta, koja svoje znanje statike primenjuje u zahtevnim koreografijama.
# 117 Nenad Stojanović o kafi i kafedžijstvu
PokretačiNenad Stojanović je jedna od glvanih faca na beogradskoj third wave coffee sceni: više puta nagrađivani barista, on je pravio najbolje kafe u Beogradu u Pržionici (D59B), ali sada i u Bloom coffee-u i sjajnom novo kafeu u Hotelu Beograd.
#116 Sa Tijanom Faćol do Ginfinity-a i Subotice
PokretačiTijana i Boris Faćol iz Subotice su jedni od prvih proizvođača zanatskog džina na sve „uzavrelijem“ srpskom tržištu.
#114 Wagokoro: making mochi in Serbia
PokretačiNaho Hata moved from Japan and opened Belgrade’s first mochi business, first as a dleivery business and then as a brick and mortar shop in 2020.